Boksishop 2019 vaihtuva

Farmarisäiliöstä valui öljyä maaperään ja vesistöön

Myös Karinaistenkujan sillan alle Tarvasjokeen asennettiin öljyntorjuntapuomi. Kuva: Simo Päivärinta.

Myös Karinaistenkujan sillan alle Tarvasjokeen asennettiin öljyntorjuntapuomi. Kuva: Simo Päivärinta.

Saara Suolahti ja Mikko Rantala lapioivat turpeeseen imeytettyä polttoöljyä Kroopinojasta Mikolantien sillan alta.

Saara Suolahti ja Mikko Rantala lapioivat turpeeseen imeytettyä polttoöljyä Kroopinojasta Mikolantien sillan alta.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrössä havaittiin maanantaina aamupäivällä öljyvahinko, jota joudutaan pelastuslaitoksen arvion mukaan torjumaan vähintään torstaiseen asti. Faarinkujalla sijaitsevasta maatilan farmarisäiliöstä valui kevyttä polttoöljyä salaojan kautta ojaan ja jätevedenpuhdistamolle asti ennen kuin ulkopuoliset hajusta havaitsivat tapahtuneen vahingon. Öljyä ennätti valua jonkin verran myös Tarvasjokeen.
Karinaisten VPK asensi maanantaina 5–7 öljyntorjuntapuomia torjuntatöiden helpottamiseksi.
–Torjuntatyöt ovat koko ajan käynnissä, vaikka pelastusviranomaisia ei näköpiirissä olisikaan, päivystävä palomestari Marko Virolainen korostaa hajua mahdollisesti ihmetteleville.
Öljyn maaperään pääsyn syystä ei ole täyttä varmuutta, mutta asialla ovat saattaneet olla varkaat. 1 300–1 400 litran säiliö on päässyt vuotamaan tyhjiin maahan jääneen letkun kautta.
Maahan päässeen öljyn määrästä ei ole tarkkaa tietoa, koska mahdollisesti anastetun öljyn määrää ei tiedetä. Poliisi selvittää asiaa näiltä osin.

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot