Boksishop 2019 vaihtuva

Ukrainan kriisi heijastuu myös Auranmaan yrityksiin

Yläneläinen Mepu vie viljankuivureita muun muassa Ukrainaan ja Venäjälle. Sähköasentaja Jari Saarinen asensi maanantaina moottoria Ukrainaan vietävään vaunukuivuriin.

Yläneläinen Mepu vie viljankuivureita muun muassa Ukrainaan ja Venäjälle. Sähköasentaja Jari Saarinen asensi maanantaina moottoria Ukrainaan vietävään vaunukuivuriin.

AURANMAA. Ukrainan kriisin myötä kärjistynyt poliittinen tilanne Venäjän ja lännen välillä näkyy jonkin verran myös auranmaalaisissa yrityksissä. Viljankuivureita valmistavan yläneläisen Mepun myynti- ja markkinointijohtaja Jerker Söderholm kertoo, että tilanne on vaikuttanut yrityksen vientiin Venäjälle ja Ukrainaan.
–Kauppoja tehdään Ukrainaan ja Venäjälle edelleen. Täyttä stoppia ei missään tapauksessa ole tullut, mitä pahimmillaan pelättiin.
Kyröläisellä Hydoringillä on tunnettu länsimaiden asettamien Venäjä-pakotteiden ja Venäjän vastapakotteiden voima. Toimitusjohtaja Timo Raikon mukaan yksi tarjouspyyntö menee pakotteiden takia jäihin. Hän ei halua yksilöidä, mistä pakotteista on kysymys. Raikko pohtii, että pakotelistoilla voi olla pitkäaikaisiakin vaikutuksia, vaikka ne olisivat voimassa vain lyhyen ajan. Vaikeudet kaupanteossa jättävät jälkensä.

Lue lisää 19.8.2014 lehdestäKesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot