Boksishop 2019 vaihtuva

Kirkkoherra Riku Laukkanen uskoo pieniin seurakuntiin

Riku Laukkasta ei enää nähdä kirkkoherrana Pöytyän kirkoissa. Ensi vuoden alussa hän aloittaa uusissa tehtävissään Loimaan kirkkoherrana.

Riku Laukkasta ei enää nähdä kirkkoherrana Pöytyän kirkoissa. Ensi vuoden alussa hän aloittaa uusissa tehtävissään Loimaan kirkkoherrana.

PÖYTYÄ. Riku Laukkasen kaksi ja puoli vuotta kestänyt pesti Pöytyän kirkkoherrana päättyi viime sunnuntaihin. Vuoden 2015 alussa hän aloittaa Loimaan kirkkoherrana.

–Monia ihmisiä jään kaipaamaan, mutta onneksi Loimaa ei ole kaukana ja yhteistyötä tehdään paljon, Laukkanen sanoo.

Laukkanen siirtyy nyt noin tuplasti isompaan seurakuntaan. Seurakunnan ei Laukkasen mukaan pidä kuitenkaan olla kovin suuri. Muutama tuhat henkeä on aivan sopiva koko.

Koosta riippumatta seurakunnan pitää kehittyä.

–Viiden vuoden päästä Pöytyän seurakunnassa on todennäköisesti jonkin verran vähemmän palkattuja työntekijöitä, mutta toivottavasti kaksin verroin enemmän seurakuntalaisten itse järjestämää toimintaa, Laukkanen uskoo.

Esimerkiksi seurakuntataloja voisi hänen mukaansa käyttää nykyistä monipuolisemmin erilaiseen toimintaan ja harrastamiseen.

–Seurakunnan tiloissa voisi järjestää vaikka teatteriesityksiä. Kirkossa ei ole oikein harjaannuttu avaamaan ovea, että tulkaa ja tehkää mitä haluatte.

 

Lue lisää 23.12.2014 lehdestäKesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot