Boksishop 2018 vaihtuva

Saastuneen tontin puhdistamiskuluista päänvaivaa Koskella

Maanvaihdon lisäksi tontilla on melkoisesti siivottavaa.

Maanvaihdon lisäksi tontilla on melkoisesti siivottavaa.

KOSKI. Viime vuonna konkurssiin menneen Kylläspuu Oy:n tontin puhdistus uhkaa muodostua Koskelle melkoiseksi taloudelliseksi rasitteeksi. Maaperään on yhtiön yli 40-vuotisen toiminnan aikana valunut erilaisia öljyhiilivetyjä vaaralliseksi luokiteltuja määriä. Alueen kunnostaminen on tarpeen erityisesti sen vuoksi, että osa aineista on veteen liukenevia ja kyllästämö sijaitsee Santion vedenottamon pohjavesialueella.

Ylitarkastaja Esa Wihlman Varsinais-Suomen ely-keskuksesta toteaa, että ympäristönsuojelulain mukaan pilaantuneen alueen puhdistuksesta vastaa ensisijainen pilaantumisen aiheuttaja, tämän jälkeen alueen haltija. Jos kumpaakaan ei saada vastuuseen, on kunnan selvitettävä puhdistamistarve ja puhdistettava maaperä. Kyllästystoimintaa viimeksi harjoittanut ja kiinteistön myös omistanut yritys on konkurssissa, joten puhdistusvelvollisuus on jäämässä kunnalle.

–Kunnan avuksi tulee tässä kuitenkin valtion jätehuoltotyömahdollisuus, ja neuvottelemme kunnan kanssa kustannusten jaosta Wihlman toteaa.

Lue lisää 04.09.2015 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot