Boksishop 2018 vaihtuva

Susia häädetään Oripäässä ampumalla haulikolla ilmaan

Metsästäjät sonnustautuvat tällaisiin huomioliiveihin karkottaessaan susia kyliltä. SRVA-liiviä esittelee pöytyäläinen petoyhdyshenkilö Hannu Aalto.

Metsästäjät sonnustautuvat tällaisiin huomioliiveihin karkottaessaan susia kyliltä. SRVA-liiviä esittelee pöytyäläinen petoyhdyshenkilö Hannu Aalto.

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Oripään susitilanne koetaan niin tukalaksi, että Lounais-Suomen poliisilaitos on äskettäin antanut virka-aputehtävissä toimiville metsästäjille määräyksen karkottaa sudet kunnan keskustan tuntumasta ampumalla tarvittaessa haulikolla ilmaan. Susia ei saa vahingoittaa. Määräys on voimassa joulukuun loppuun asti.

Poliisi on lupamääräyksessä todennut, että sudet aiheuttavat turvattomuuden tunnetta ja heikentävät yleistä turvallisuutta alueella. Karkotustoimiin pitää ryhtyä mahdollisimman pian susihavainnon jälkeen. Paukkeella on tarkoitus lisätä susien ihmisarkuutta. Karkotuksen hoitavat tehtävään nimetyt henkilöt.

Sudenjälkiä on hiljattain havaittu muun muassa aivan Oripään koulun lähellä olevalla pellolla.

Suomen Riistakeskus puolestaan päättää näinä päivinä suden kannanhoidollisista poikkeusluvista. Metsästäjät ovat hakeneet lupaa kaataa neljä sutta Oripään-Pöytyän susilaumasta, jonka kooksi arvioidaan 12–15 eläintä.

Lue lisää 08.12.2015 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot