Boksishop 2019 vaihtuva

Split koukuttaa salaperäisesti

Elokuva: Split
Ohjaaja: M. Night Shyamalan
Pääosissa: James McAvoy, Haley Lu Richardson, Anya Taylo-joy, Jessica Sula, Kim Director ja Betty Buckley.
Ensi ilta: 20.1.2017
Kesto: 1h 57min
Ikäraja: 16
Lajityyppi: Jännitys, kauhu

Kolme tyttöä kidnapataan. Syy tytöille ei selviä, mutta heidät on lukittu samaan huoneeseen. On epäselvää, mitä tulee tapahtumaan ja miksi. Paniikki kuitenkin saa vallan kussakin vuorollaan – ja eri tavalla.
Tytöt saavat hyvin hämärää tietoa salaperäiseltä mieheltä, joka tuntuu muuttuvan joka hetki eri persoonaksi. Sivupersoonahäiriöinen Kevin on paljastanut psykiatrilleen jo 23 eri tavalla käyttäytyvää ja eri tavalla ajattelevaa persoonaa, mutta jokin on vialla. Psykologi yrittää saada Kevinistä selvää, mutta eri persoonien läsnäolo häiritsee sitä.
Elokuva oli omalla tavallaan todella nerokas ja toi hyvin esiin persoonallisuushäiriön ominaisuuksia. Persoonallisuushäiriöiden eri vaiheet tulevat elokuvan aikana kärjistetysti, mutta samalla huomaamattomasti esille. Elokuvan salaperäisyys lisäsi mielenkiitoa ja pisti katsojan ajattelemaan eri kohtien yhtäläisyyksiä. Alku oli tästä johtuen hieman sekava, mutta selville pääsi lopulta helposti, eikä tarinaan jäänyt aukkoja. Loppu oli enemmän toiminnallinen ja elokuvan käsikirjoittaja on päätynyt epänormaaleihin, mutta loistaviin lopputuloksiin. (E.P.)
* * * *

Arvosteluasteikko
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot