Boksishop 2019 vaihtuva

Käynyt vadelmahillo houkuttelee perhosia

AURA. Perhosten keräily on vanha harrastus. Moni keräilee nykyisin perhosystävällisesti vain kameralla niin kuin auralainen Tauno Lehto. Lehto on harrastanut perhosia pari vuosikymmentä.

–On koukuttavaa, kun löytää jotakin, jota ei edes odota löytävänsä. Kun lähtee retkelle, ei koskaan tiedä, mitä perhoslajeja tulee vastaan, Lehto kertoo.

Oman pihankin voi tehdä helpolla sellaiseksi, että se houkuttelee perhosia. Mitä luonnontilaisempi, sitä parempi. Perennat, syreenit ja muut paljon mettä sisältävät kasvit ovat parhaita houkuttelemaan perhosia. Niityt ja kedot houkuttelevat perhosia parhaiten.

Jos pihalla on pelkkää nurmikkoa, siellä ei juuri perhosia näy. Marjapensaat ja useat yleensä pois kitkettävät kasvit kuten horsma ja nokkonen houkuttelevat hyvin perhosia.

Perhosia voi houkutella myös perhosbaareilla.

–Vadelmahillo on hyvä houkuttelemaan perhosia, varsinkin käynyt hillo. Syksyllä perhoset käyvät usein mädäntyvien omenoiden kimppuun, Lehto sanoo.

Muutakin makeaa voi kokeilla kuten ylikypsiä hedelmiä tai mehunkeitosta yli jäävää mössöä.

 

Lue lisää Kesälehdestä.

 

 

 

 

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot