Boksishop

Prunkkalan Poikettavassa valotetaan satavuotiaan Auran historiaa

Puuseppäin Yhtymä valmisti pääasiassa huonekaluja, mutta myös kuoria Asa-radioihin. Kuva: Outi Laikko

AURA. Auran kotiseutuyhdistyksen näyttely Prunkkalan Poikettavan yläkerrassa tarjoilee välähdyksiä 100-vuotiaan Auran historiasta.  Näyttelyssä oman nurkkauksensa ovat saaneet niin kirkko, yhdistystoiminta kuin sotavuodet ja puusepänteollisuuskin.

–Hyvinvointia syntyi maataloudesta ja vireästä teollisuustoiminnasta. Erityisesti puusepänteollisuus on ollut merkittävä työllistäjä. Auran teollisuustoimintaa vahvistivat lisäksi ainakin Nahkatehdas ja Auran saha,  kertoo näyttelyn yhdessä kotiseutuyhdistyksen johtokunnan jäsenten kanssa koonnut Ari Vilén.

–Puusepänteollisuuden isoin yritys oli vuonna 1920 perustettu Puuseppäin Yhtymä, joka työllisti Aurassa yhdessä muutaman muun verstaan kanssa 30 henkeä 1950-luvun lopussa. Yritys teki huonekaluja ja muun muassa kuoria Asa-radioihin, Vilén kertoo.

Huonekalujen kysyntä hiipui 1960-luvulla, jonka jälkeen yritys siirtyi tekemään julkisten tilojen kalusteita ja muun muassa kirkon penkkejä. Toiminta loppui kokonaan 1980-luvun loppuun mennessä.

 
Auran kotiseutuyhdistyksen näyttely ”Välähdyksiä 100-vuotiaan Auran historiasta” Prunkkalan Poikettavan yläkerrassa avoinna 20.8. saakka sunnuntaisin kello 11–15.

 

Lue lisää 16.06.2017 lehdestä

 Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot