Boksishop 2019 vaihtuva

Baby Driver on rikoselokuvaksi yllättävä ja erilainen

Elokuva: Baby Driver
Lajityyppi: Toiminta-, jännitys-, rikoselokuva
Ohjaaja: Edgar Wright
Pääosissa: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Hamm, Jamie Foxx, Eiza González, Jon Bernthal
Ensi-ilta: 21.7.2017
Kesto: 1h 53 min
Ikäraja: 16

Erittäin lahjakas nuori Baby (Ansel Elgort) ajaa ammatikseen rikollisten pakoautoa. Hänen salaisuutensa on, että hän ajaa musiikkinsa tahdissa. Kun musiikki soi, hän on voittamaton. Kuitenkin hän tapaa unelmiensa tytön (Lily James) kahvilassa, ja Baby näkee tilaisuutensa tulleen jättää taakseen rikollinen elämä ja aloittaa alusta. Rikollispomo (Kevin Spacey) kuitenkin kiristää hänet takaisin töihin ja Babyn täytyy kantaa vastuu päätöksistään, kun tuhoon tuomittu keikka uhkaa hänen henkeään, läheisiään, rakkauttaan ja vapauttaan.
Elokuva oli erittäin yllättävä. Siihen pääsi loistavasti mukaan, eikä häiritseviä epäkohtia juuri ollut. Lajityypistä voisi päätellä elokuvan olevan täysin erilainen, kuin se todellisuudessa oli. Tunteet olivat vahvasti mukana ja kyyneliä ei voinut katsoessa pidätellä. Tunteisiin vedotaan niin kauniilla tavalla ja isketään katsojaan.
Rikoselokuvaan tuotiin täysin uusi näkökulma. Toteutus oli selkeä ja mielenkiintoinen. Tällaisia katsojakokemuksia olisi kiva saada lisää. (E.P.)
* * * * *

 

Arvosteluasteikko:
* * * * * unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

 

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot