Kosken kirkon remontti käynnistyi salaojituksella

Kosken kirkon salaojitus on noin puolessa välissä. Syksyn aikana myös kirkon katto remontoidaan.

KOSKI. Kosken kirkon remontointi käynnistyi heinäkuussa salaojituksella. Salaojitus on työmaan valvojan Kari Kilkkilän mukaan nyt noin puolessa välissä. Syksyn aikana aloitetaan myös kattoremontti.
–Tiilikatto uusitaan kokonaan, Kilkkilä kertoo ja toteaa, että remontissa noudatetaan museoviraston määräyksiä.
Kirkon tiilikatto on alkuperäinen, vain muutamia rikkoutuneita tiiliä on vuosien varrella vaihdettu. Myöskään sadevesisysteemejä ei ole uusittu kallion päällä seisovan kirkon rakentamisen jälkeen.
Kalliopinnan korkeuden vaihtelut vaikeuttavat salaojitusta. Paikoitellen kallio on hyvinkin lähellä maanpintaa, sakariston päässä salaoja puolestaan uppoaa neljän metrin syvyyteen.
–Joitakin kohtia joutuu peittämään betonilla, ettei vesipinta jää salaojan alle, Kilkkilä sanoo.
Tähän mennessä uutta salaojaa on kaivettu sakariston ja kirkon pohjoispuolelle. Salaojituksen yhteydessä kirkko saa lämpöeristystä kivijalkaansa. Maasta on myös kaivettu ylös jo useamman vuoden tarpeettomana ollut öljysäiliö.
Ylös nostettu öljysäiliö ei tuonut seurakunnalle ikäviä yllätyksiä. Vuonna 2004 huollettu säiliö oli seurakuntamestari Markku Kullanmäen ja Kilkkilän mukaan hyvässä kunnossa, eikä öljyvalumia ole heidän mukaansa päässyt maastoon.
Salaojituksen ja kattoremontin lisäksi kirkossa tehdään syksyn aikana julkisivun kuntokartoitus. Ensi vuodeksi suunnitelmissa on kirkon julkisivu-, ikkuna- ja oviremontti.

Lue lisää 11.8.2017lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot