Boksishop 2018 vaihtuva

Ikitiessä Korpelan karisma puree ja dialogi toimii

Lajityyppi: draama
Ohjaaja: AJ Annila
Pääosissa: Tommi Korpela, Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Jonna Järnefelt, Eedit Patrakka, Rosa Salomaa, Hannu-Pekka Björkman, Emmi Parviainen, Helen Söderqvist, Sampo Sarkola,  Antti Virmavirta, Irina Björklund, Jarkko Niemi
Ensi-ilta: 15.9.2017
Kesto: 1h 43min
Ikäraja: 16

Koskettava, realistinen ja upea. Niin voisi kuvailla yhtä tämän vuoden lupaavinta kotimaista elokuvaa, Ikitietä, joka pohjautuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin. Ikitie kertoo Jussi Ketolan (Tommi Korpela) tarinan, kun hänet kyyditetään Suomessa itärajan lähelle ammuttavaksi. Ketolan onnistuu kuitenkin paeta Neuvostoliiton puolelle, missä on käynnissä täydellisen työläisten valtion rakentaminen. Ketolan on hyväksyttävä, että paluuta kotimaahan ei ole. Perhe on unohdettava.

Tommi Korpelan karisma istuu täydellisesti Jussi Ketolan olemukseen ja Korpela tekeekin vakuuttavan roolisuorituksen. Elokuvaan särmää tuo myös Ville Virtanen ja kansainvälisen tuulahduksen antaa muun muassa Vallan linnake sarjasta tuttu tanskalaisnäyttelijä Sidse Babett Knudsen.

Ikitie onnistuu siinä, missä moni suomalainen elokuva tyrii. Esimerkiksi henkilöiden välinen vuoropuhelu on luonnollista, sillä se sopii heidän käyttäytymiseensä. Uskottavuutta tuo myös harkittu miljöö, joka yhdessä roolihenkilöiden kanssa luo elokuvaan koskettavan tunnelman. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu eikä säröjä näy. Ikitietä seuratessa katsoja ei soisi sen koskaan päättyvän. Niin taidokkaasti se on luotu. (V.N.)
* * * * *

 

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

 

 

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot