Boksishop 2018 vaihtuva

Oripään lääkäripulaan ei näy ratkaisua

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Päivi Kössi on harmissaan Oripään terveysaseman kutistuneista palveluista. Syyslomaviikolla talossa työskenteli vain hammaslääkäri. Kuva: Jorma Kaarto

ORIPÄÄ. Oripään terveysaseman lääkäripulaan ei ole Loimaan terveyskeskuksen johtavan ylilääkärin Sari Koistisen mukaan nähtävissä helpotusta. Kesällä irtisanoutuneen terveyskeskuslääkärin avoinna olleeseen virkaan saatiin hakemus, mutta tehtävän valittu lääkäri ilmoitti, ettei hän ota virkaa vastaan. Lääkärivajetta ei ole saatu paikatuksi edes vuokralääkäreillä.

Koistinen kertoo, että neuvolalääkärin, koululääkärin ja palvelutalon lääkärikäynnit hoitaa joku pääterveysaseman lääkäreistä, mutta muut terveyskeskuslääkärille pyrkivät joutuvat tulemaan pääterveysaseman vastaanotolle. Sieltä ei-kiireellisen ajan saa 27–51 päivän päähän.

Pääterveysasemalta ei voida irrottaa lääkäriä Oripään vastaanotolle, koska terveyskeskuslääkäreistä on pulaa myös siellä.

Oripään kunnanhallituksen puheenjohtaja Päivi Kössi ihmettelee Loimaan lääkäripulaa, joka heijastuu Oripään terveyspalveluihin.

–En ymmärrä, miksei lääkäriä pystytä hommaamaan, vaikka sentään ollaan näin lähellä Turkua eikä missään pohjoisen Suomen syrjäseudulla. Keikkalääkärikin toisi helpotusta tilanteeseen, Kössi tuumaa,

 

Lue lisää 20.10.2017 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot