”Pajutöitä” voi tehdä paperistakin

Veronika Toivosen paperipajutöitä esillä Riihikosken kirjaston vitriinissä.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikosken kirjaston vitriinissä on lokakuun loppuun saakka esillä erehdyttävästi pajupunonnalta näyttäviä askartelutöitä. Kaikki ei ole silti puuta, mikä siltä näyttää, vaan korit ja koristeet on tehty sanomalehtipaperista.

Pöytyällä asuvan Veronika Toivosen töistä koostuva näyttely esittelee tekniikkaa, joka on Suomessa liki tuntematon.

–Tutustuin tähän tekniikkaan kaksi vuotta sitten, kun asuin vielä Pietarissa. Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista käsityötekniikoista ja näin Facebookissa paperipajutöitä. Opettelin Facebookin avulla ja yhdessä ystävieni kanssa tekemään niitä, Toivonen kertoo.

Paperipajutöitä tehdään paljolti samoilla tekniikoilla kuin varsinaisia pajutöitäkin. Toivonen ei ollut tehnyt aikaisemmin pajutöitä eikä hänellä ole nytkään halua vaihtaa paperia pajuun.

–Ei tarvitse mennä metsään eikä pyytää lupia. Ei tarvitse säilyttää niitä varpuja missään. Liotusvesikään ei haise, hän luettelee sanomalehtipaperin etuja pajuun verrattuna.

 

Veronika Toivosen paperipajutöitä esillä Riihikosken kirjaston vitriinissä lokakuun loppuun asti. Auranlaakson kansalaisopiston paperipajukurssi Riihikosken koulussa 2.–16.11. kello 18–21 ja Marttilan koulussa 8.3.–22.3. kello 18–21.

 

Lue lisää 06.10.2017 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot