Boksishop 2018 vaihtuva

Taidetestaajat tarjoaa nuorille taide-elämyksiä

Tanssiteatterin esitys herätti Tarvasjoen koulun 8A-luokan oppilaissa enimmäkseen iloa. Kuvakaappaus Taidetestaajien nettisivuilta.

AURANMAA. Nuorista kutitellaan esiin taiteen kuluttajia ja kulttuurikriitikkoja Taidetestaajat-hankkeella, joka vie kolmen vuoden ajan kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kokemaan ja arvioimaan taidetta. Hankkeen erikoisuutena on taidevierailujen lisäksi nuorille tarjottava mahdollisuus tutustua taiteen tekijöihin sekä teosten taustoihin.

Auranmaalta taidetestauksen aloittivat Tarvasjoen koulun kasit. He pääsivät seuraamaan Tanssiteatteri ERIn Sata lasissa –Rakkauden viiltoja -esitystä. Esitys herätti Tarvasjoen kaseissa muun muassa iloa, mutta myös hämmennystä, ja se oli heidän mielestään sekä hauska ja taitava että outo ja sekava. Useimmat menisivät katsomaan esityksen uudelleen.

–Ihan hauska nähdä jotain, mitä ei muuten tulisi katsottua, esitystä kommentoidaan Taidetestaajien arvosteluissa.

Suomen Kulttuurirahaston hanke on osa Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Nuorten tekemiä arvioita esityksistä ja näyttelyistä voi lukea Taidetestaajien nettisivuilta www.taidetestaajat.fi.

 

Lue lisää 20.10.2017 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot