Boksishop 2019 vaihtuva

Game of Thrones koukuttaa – hyvällä tavalla

Game of Thrones on vuonna 2011 alkanut, edelleen jatkuva fantasiadraamasarja, jossa riittää sekä ihmisten välisiä konflikteja että yliluonnollisia elementtejä. Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen maailmaan, jossa mahtisuvut kilpailevat Seitsemän Kuningaskunnan hallinnasta juonitellen ja sotien. Samaan aikaan pohjoisessa päätään korottaa toisenlainen uhka: salaperäisten valkoisten kulkijoiden johtama kuolleiden armeija. Sarjan keskeisimpiä hahmoja ovat muun muassa hyväntahtoinen, mutta välillä myös hurja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), julma, lapsiaan rakastava Cersei Lannister (Lena Headey) ja kunniallinen äpärä Jon Snow (Kit Harington).

Jo sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli selväksi, ettei Game of Thrones ole kuin mikä tahansa fantasiatarina. Tarkkailun kohteena ovat harvemmin eeppiset tapahtumat ja useammin hahmojen tunteet, motiivit ja päätökset. Perinteistä hyvää ja pahaa ei ole, vaan kaikki hahmot ovat jossain niiden välimaastossa. Lähes yksikään hahmo ei ole turvassa, ja tapahtumat kääntyvät usein yllättäviin tai järkyttäviinkin suuntiin.

Kausien kuluessa sarja muuttuu pikkuhiljaa perinteisemmäksi fantasiaseikkailuksi hyvine ja pahoine hahmoineen. Vaikka tarina on yhä viihdyttävä, on sääli, että alkukausien monimutkaisuus karsiutuu muutoksessa pois. Kokonaisuutena Game of Thrones on silti erittäin ainutlaatuinen elämys, joka herättää katsojassa runsaasti tunteita ja ajatuksia. (M.T.)
* * * *

 

Arvosteluasteikko
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot