Boksishop 2018 vaihtuva

Kyösti Iitin Enkelipuisto täydentyi kolmella uudella Suomi 100 -patsaalla

Esihistoriasta nykypäivään. Kyösti Iitin Aikajanaa johdattaa esihistoriallinen lisko ja nykypäivää edustaa hiihtäjä Johanna Matintalo.

PÖYTYÄ. ITE-taiteilija Kyösti Iitti on ollut kuluneena vuonna tuottelias. Suomi 100 -juhlavuoden innoittamana Iitin Enkelipuisto on täydentynyt kolmella uudella teoksella.

Esihistoriasta nykypäivään kulkevan Aikajana-teoksen Iitti viimeisteli valmiiksi keväällä. Suomen lippu -patsas sen sijaan syntyi presidentti Mauno Koiviston muistoksi jo Koiviston hautajaisten aikaan. Kolmas uusi teos on Suomi-neidon syntymäpäiväkakku, minkä lisäksi neljäskin Suomi-aiheinen teos on Iitillä jo tekeillä.

Aikajana-teosta johdattaa esihistoriallinen lisko, joka vetää keskiaikaista roomalaista vaunua. Nykyhetkeä edustaa Pöytyän oman tytön Johanna Matintalon hiihtäjähahmo. Iitti paljastaa Johannan olleen suuritöinen kuten pellistä taivutellut ihmishahmot tapaavat olla. Hahmon Iitti halusi saada ilmentämään Matintalon hienoa perinteisen tyylin hiihtoa.

–Kukaan ei voi väittää, etteikö liskoja olisi Suomessa lennellyt, Iitti tuumaa Aikajana-teoksensa äärellä ja toteaa Johannankin aikanaan kaiken muun tavoin jäävän historiaan.

 

 

Lue lisää 05.12.2017 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot