Boksishop 2018 vaihtuva

Tuhannet ilman sähköä Lounais-Suomessa

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomessa tuhannet taloudet olivat tiistaina useita tunteja ilman sähköä. Carunan häiriökartalla sähköttömiä talouksia oli vielä kello 17 aikaan yli 5 000.

Auranmaalla sähköttömiä talouksia oli enimmillään Pöytyällä 335, Aurassa 141, Loimaan Mellilässä 160 ja Oripäässä kaksi. Kaikki Auran ja suurin osa Pöytän sähkökatkoksista saatiin korjatuksi iltapäivän aikana.

Sähkökatkot johtuvat Carunan mukaan runsaasta tykkylumesta.

Varsinais-Suomessa tilanne on muuta maata hankalampi, sillä lämpötila on nollassa. Runsas lumisade tulee märkänä alas ja jää puiden oksille. Raskaat oksat ja puut kaatuvat sähkölinjoille.

– Lumi ei sula nollakelissä, vaan jää puihin ja puut kaatuvat sähkölinjoille. Uudellamaalla tilanne on helpompi, sillä lämpötila on plussan puolella ja lumi sulaa, kuvailee viestinnän asiantuntija Heidi Jalonen Carunasta.

Carunan mukaan korjaustyöt jatkuvat, mutta sää hankaloittaa liikkumista ja viankorjaustoimenpiteitä. Yhtiö arvioi, että vaikea tilanne jatkuu koko illan, ja se on lisännyt miehitystä korjaustöihin.

Caruna kertoo varautuneensa runsaisiin lumisateisiin verkkoalueillaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla.

 

Carunan ohjeet: Kun sähköt menevät poikki

  • Tarkista tilanne Carunan häiriökartalta. Jos vika on siellä jo tiedossa, siitä ei tarvitse ilmoittaa.
  • Kiireelliset ilmoitukset voi soittaa Carunan vikapalveluun, 0800 195 011 (24 h).
  • Kiireettömästä sähkökatkosta kehotetaan ilmoittamaan verkkolomakkeella.

 

 

 

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot