Boksishop 2019 vaihtuva

Hallinto-oikeus puntaroi sudenkaatolupaa

PÖYTYÄN SEUTU. Suomen Riistakeskus myönsi perjantaina poikkeusluvan yhden suden kaatamiseen Pöytyän susireviirillä, mutta Turun hallinto-oikeus kielsi päätöksen toimeenpanon miltei samalla kellonlyömällä.

Hallinto-oikeus teki välipäätöksen Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola Satakunta–Varsinais-Suomi ry:n jättämän hakemuksen perusteella.

Pöytyän susiluvan jäädyttämisestä uutisoi ensimmäisenä raumalainen sanomalehti Länsi-Suomi, jonka mukaan hallinto-oikeus arvioi täytäntöönpanokieltoa mahdollisimman pian eli tämän viikon aikana. Riistakeskuksen myöntämä kaatolupa on voimassa 21 vuorokautta.

Turun hallinto-oikeus on käsitellyt yhdistyksen jättämiä kaatolupavalituksia ennenkin. Tapiola haki susijahtia koskevaa toimeenpanokieltoa talvella 2015 ja 2016.
Riistapäällikkö Mikko Toivolan mukaan poikkeuslupa perustuu Pöytyän susilauman poikkeukselliseen käytökseen. Sudet ovat liikkuneet asutuksen keskellä ja käyneet pihoilla.

–Hakemus oli perusteltu hyvin tarvittavine lausuntoineen. Susien pihakäynnit muodostavat alueella turvallisuusriskin.

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot