Boksishop 2019 vaihtuva

Pöytyällä saattaa ensi kesänä pesiä kotkia

Maakotka syö enimmäkseen lintuja ja nisäkkäitä. Kuva: Urpo Nummisen riistakamera

PÖYTYÄ/Suutarla. Jos Urpo Nummiselta kysytään, niin Pöytyällä pesii ensi kesänä kotkia. Lyömästen reunassa asuvalla Nummisella on ollut Suutarlassa vuodesta 2014 lähtien eläinlääkärin valvomia ruokintapaikkoja maa- ja merikotkille.

–Kuvaajaa linnut arkovat, mutta riistakamerassa on parhaimmillaan ollut seitsemän lintua. Eläimet ovat viisaita ja aistivat ihmisen kaukaakin, Urpo Numminen sanoo.

Luonnostaan maakotka syö jäniksiä, metsäkanalintuja ja muuta pienriistaa. Luonnollista ravintoa sillä ei Pöytyällä ole riittävästi, joten ainakaan ilman ruokintaa kotkat eivät Pöytyällä pesi.

Tulevana keväänä Numminen aikoo ruokinnan avulla saada linnut jäämään Pöytyälle pesintäpuuhiin. Tekopesiä metsässä jo on. Lumien lähtiessä maaliskuussa on tarkoitus aloittaa kevätruokinta.

 

Lue lisää 23.01.2019 lehdestä

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot