Boksishop 2019 vaihtuva

Martat alkoivat patalaputtaa

Tyynen patalappu oli yksi illan suosikkimalleista. Kuva: Sari Holappa

LIETO/Tarvasjoki. Kuinka monella eri tavalla voi patalappuja tehdä? Tähän kysymykseen ei varmasti löydy vastausta tieteellisestä tutkimuksesta, mutta Tarvasjoen Marttojen patalappuillassa tapoja oli ainakin neljä: virkattu, kudottu, huovutettu ja vohvelikankaasta tehty.

Patalappujen teko liittyy Marttojen valtakunnalliseen patalapputempaukseen, jonka tarkoituksena on yllättää ja ilahduttaa ihmisiä kauniilla ja värikkäillä pannunalustoilla toukokuun 3. päivä. Silloin Martat joko jalkautuvat eri paikkoihin jakamaan niitä tai sitten ne jätetään julkisille paikoille, joista löytäjä saa ottaa mukaansa.

Tarvasjoella Martat suunnittelevat jättävänsä patalappuja moniin eri paikkoihin.

–Meillä on maailman paras apteekki täällä, sinne ainakin aion viedä niitä, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Rauhala ja saa varauksetonta kannatusta muilta.

Emilia Perho puolestaan oli keksinyt loistopaikan lapuille hiihtoladulla sivakoidessaan.

–Eilen juuri mietin tätä, kun olin pururadalla hiihtämässä, että tännehän niitä voi ripustaa puun oksille roikkumaan, Perho sanoo innoissaan.

 

 

Lue lisää 09.02.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot