Boksishop 2019 vaihtuva

Joutselan installaatiot kunnioittavat elävää maaseutua

Kun siat ovat ulkona, niillä pitää olla myös paimen. Kuva: Kalevi Joutsela

PÖYTYÄ/Uusikartano. Kalevi Joutselan kotieläimiä kuvaavat installaatiot, laudoista tehdyt teokset, tekevät kunniaa vanhalle maaseudulle ja sen tuotantoeläimille. Muotovaliot installaatiot ovat ilahduttaneet Kuovilantien kulkijoita 2000-luvun alkuvuosista lähtien.

Järvenpäässä asuva Joutsela on tehnyt elämäntyönsä pääasiassa kuvaamataidon opettajana eri puolilla Suomea. Synnyinkoti Kuovila on hänen kesäkeitaansa ja taiteenteon tyyssija. Ympärillä ovat Uudenkartanon ”ihmisen kokoiset maisemat”, monen inspiraation lähteet.

–Ensiksi tein hevosen, sitä tein kaikkein pisimpään. Sen jälkeen lehmän, makaavan lehmän, vasikan, siat, kanat ja viime kesäksi mehiläisen. Kaikki ovat eläimiä, joita Kuovilassa vanhempieni Ension ja Ailin aikana pidettiin.

Uutta taidetta on taas tulollaan nähtäville, kun kesän viherrys syvenee. Kuovilan pihanurmen alkavan kesän teema on vanhaa lastenlaulua mukaillen ”Mummo kanasensa niitylle ajoi”.

 

 

Lue lisää 05.06.2018 Kesälehdestä

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot