Boksishop 2019 vaihtuva

Koskelaisseura avaa Matin aitan sunnuntaina

Matin aitta sopii täydellisesti Myllyrannan idylliseen maisemaan. Kuva: Tuomas Honkasalo

KOSKI. Koskelainen kulttuurin monitoimimies Matti Heinonen menehtyi viime vuoden alussa. Hän oli intohimoisesti, mutta siitä sen suurempaa ääntä pitämättä, kerännyt vuosikymmenten ajan erilaisia museo- ja perinne-esineitä ja sijoittanut ne itse tekemäänsä aittaan, joka silloin vielä seisoi hänen pihamaallaan. Piha-aittaan kulkeutui myös lakkautetun Tapalan koulun vanhempien ja oppilaiden keräämää esineistöä.

Heinosen perikunta lahjoitti aitan esineineen Koskelaisseuralle ja seuran puuhaväki alkoi miettiä, mitä aitalle tekisi.

–Tämä Kosken Myllyrannan miljöö oli aitalle täydellinen paikka, sillä se henkii historiaa jo muutenkin. Saimme Saaren perikunnalta luvan sijoittaa tämän aitan tähän Saaren talon viereen. Tuosta vierestä lähtee luontopolku ja Kahviaitta on lähellä sekä Liipolan museo, kertoo Koskelaisseuran puheenjohtaja Marjatta ”Piika” Vainio.

 

Matin aitan kaikille avoimia avajaisia vietetään sunnuntaina 10.6. kello 13. Avajaisissa Kosken Hanuriyhtye esittää Matti Heinosen sävellyksiä. Jatkossa Matin aittaan pääsee tutustumaan kesäsunnuntaisin kello 12–15.

 

 

Lue lisää 08.06.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot