Boksishop 2019 vaihtuva

Smash arvostelee: Pöytyän teatterin Pikatie yllätti positiivisesti

Pöytyän teatterin näytelmä Pikatie kertoo ravintoloitsijan Linnean ja hänen tyttärensä Ulpun välisestä äiti–tytär-suhteesta. Tarinassa päähenkilöiden Linnean ja Ulpun elämässä on yhtymäkohtia: Linnean entinen elämä ja Ulpun nykyinen elämä muistuttavat toisiaan niinkin paljon, että siitä tulee lisää uusia kommelluksia sekä päänvaivaa erityisesti äidille.
Näytelmän tapahtumapaikkana toimii erään maalaiskylän baari, jossa Linnea työskentelee. Linnea ja hänen tyttärensä ja tyttärentytär myös asuvat samassa rakennuksessa. Kylälle on suunnitteilla moottoritie, joka pitäisi tehdä lähelle Linnean tonttia, ja hän pelkää joutuvansa sulkemaan baarin.
Linnean ollessa nuori hänen äitinsä taisteli juuri samojen asioiden kanssa, kun paikalle oltiin rakentamassa Pikatietä. Mukaan sekoittuu muiden näyttelijöiden myötä myös rakkautta, kaipuuta, juonittelua sekä toisesta haaveilua.
Näytelmän musiikkipuoli sopi hyvin itse näytelmään. Näyttelijät myös lauloivat sekä tanssivat itse loistavasti. Musiikkikappaleet ovat vanhoja suomalaisten naisartistien kappaleita ja niitä oli näytelmässä lauluesityspätkinä yhteensä 23.
Myös yleisö sai osallistua halutessaan näytelmään laulamalla ja taputtamalla.
Koko kesäteatteriesitystä paransi vielä kahvi- ja makkaratarjoilu sekä loistava kesäsää. (I.M.)
* * * *
(Sopii nuorille, jotka pitävät kotimaisista saippuaohjelmista.)

 

Arvosteluasteikko
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.

 

 

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot