Boksishop 2019 vaihtuva

Kosken Kaikukin löytyy pöytätenniksen historiateoksen tilastoista

Pöytätennis rantautui Englannista merimiesten mukana Suomeen 1900-luvun alussa. Lajin historian aikaistuminen oli Esko Heikkisen mukaan kirjan teon merkittävimpiä löydöksiä.

KOSKI. Pöytätenniksen luultiin pitkään rantautuneen Suomeen 1930-luvun tienoilla. Suomalaisen pöytätenniksen historia kuitenkin ulottuu 1900-luvun alkuvuosiin, mikä on suomalaisesta pöytätenniksestä historiateoksen toimittaneen, pöytätennisliiton puheenjohtajan Esko Heikkisen mukaan kirjan teon mielenkiintoisimpia löydöksiä.

”Pingpongista pöytätennikseen” on ensimmäinen koko kansallisen lajihistorian kattava suomenkielinen teos. Pöytätennisliiton 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi laadittua lajihistoriaa on ollut Heikkisen lisäksi toimittamassa Urheilumuseon tutkimuspäällikkö Ossi Viita.

–Kirjassa on kolme osaa: kronologinen historia, merkittävimmät kilpailut ja henkilökuvia. Tilastoihin on erityisesti panostettu ja niihin muun muassa kerättiin kaikki SM-mitalit. Niistä voi vaikka katsoa, kuinka Kosken Kaiku on menestynyt, koskelaista ja kaikulaista historiaa itsekin tehnyt Heikkinen kertoo harmitellen, ettei koskelaisen Alex Naumin tuore Pohjois-Euroopan juniorimestaruus ennättänyt kirjan tilastoihin.

Naumin ja Veikka Flemmingin aiemmat saavutukset SM-kisoista kuitenkin löytyvät kirjasta. Omaa lukuaan nuoret koskelaispelurit eivät sentään ole saaneet.

 

Lue lisää 06.07.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot