Boksishop 2018 vaihtuva

Elisenvaaran lukioon suunnitellaan oppivälinekirjastoa – lukio-opinnoista tulisi täysin maksutonta

Ilmainen oppimateriaali helpottaa erityisesti vähävaraisten lukio-opiskelua, mutta sekä lukion rehtori Outi Jalonen että sivistysjohtaja Marianne Mäkelä uskovat sen lisäävän muutenkin Elisenvaaran lukion vetovoimaa. Kuva: AVL:n arkisto.

PÖYTYÄ. Elisenvaaran lukioon aiotaan perustaa ensi syksynä oppimateriaali- ja opiskeluvälinekirjasto, josta lukion oppilaiden on mahdollista saada käyttöönsä oppikirjat ja muu oppimateriaali maksutta koko lukioajakseen. Sivistyslautakunnan päätöksen toteutuminen edellyttää, että valtuusto myöntää tarkoitukseen määrärahan.

Aloitteen oppimateriaalin ja tietokoneiden hankkimisesta lukiolaisille teki huhtikuussa vasemmistoliiton valtuustoryhmä.

Oppimateriaali ja opiskeluvälineet, joihin kuuluvat myös kannettavat tietokoneet, on tarkoitus hankkia vaiheittain niin, että ensimmäisinä kirjastosta pääsevät hyötymään ensi syksynä lukionsa aloittavat opiskelijat. Nykylukiolaisia päätös ei näin ollen koske.

Koska myös koulukuljetukset ja ruokailu ovat lukiossa ilmaista, päätös oppimateriaali- ja oppivälinekirjaston luomisesta tekisi lukio-opiskelusta Elisenvaarassa opiskelijoille käytännössä maksutonta.

 

 

Lue lisää 18.09.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot