Boksishop 2018 vaihtuva

Vuollejokisimpukka pysäytti Ruskolaisten siltaremontin Marttilassa

Esa Ojanen (edessä) sekä Kimmo Savonen (vas.), Ville Salminen, Timo Seppä ja Veikko Heikkilä pohtivat, kuinka kauan hirsikehikko kestää edes sillan nykyistä 30 tonnin painorajoitusta.

MARTTILA. Marttilassa olevan Ruskolaisten yksityistien sillan korjaus venyy ja kallistuu simpukkalöydön vuoksi. Remontin viivästyminen vaikeuttaa etenkin maatilojen toimintaa ja metsänhoitoa.

Ruskolaisten sillalla on nyt 30 tonnin painorajoitus, joten raskas liikenne joutuu kiertämään Ollilan Simalan sillan kautta.

Sillan korjaamista suunniteltiin jo vuonna 2016, mutta viime syksynä, kun siihen ryhdyttiin hakemaan valtionapua, kävi ilmi, ettei töitä noin vain aloitetakaan.

Koska Paimionjoessa on eurooppalaisittain uhanalaista vuollejokisimpukkaa, sen mahdollinen esiintyminen sillan lähellä piti selvittää. Sukeltajat sukelsivat ja siltasuunnitelman budjetti alkoi upota, kun sillan alta ja läheltä löytyi monien muiden nilviäisten lisäksi myös vuollejokisimpukkaa.

 

Lue lisää 21.09.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot