Boksishop 2018 vaihtuva

Aura ja Pöytyä kiinnostuneita paikallisjunakokeilusta

Junat viilettävät nyt Auran ja Kyrön ohitse, mutta jos kokeilu toteutuu, voisi paikallisjunan kyytiin hypätä joulukuussa 2019.

AURA, PÖYTYÄ. Sekä Aura että Pöytyä ovat valmiita lähtemään mukaan maakuntaliiton tekemään yhteiseen hakemukseen alueellisen junaliikenteen pilottihankkeen järjestämiseksi.

Hanke mahdollistaisi alueellisen paikallisjunaliikenteen kokeilun Varsinais-Suomessa joulukuun 2019 ja kesäkuun 2022 välillä.

Suunnitelmassa juna pysähtyisi kaikissa Turun ja Loimaan välisissä yli 2 000 asukkaan taajamissa ja paikallisjunan junan kyytiin pääsisi arkisin vilkkaina aikoina ainakin kerran tunnissa.

Auran kunnanjohtaja Mika Joki toteaa liikenneyhteyksien ja joukkoliikenteen kehittämisen olevan keskeisessä osassa Auran uutta liikennestrategiaa.

Pilottihankkeen lyhyys, 2,5 vuotta, tuo kuitenkin sen toteuttamiseen omat haasteensa, koska hanke edellyttää seisakerakentamista.

Aurassa vanha asema on purettu, mutta asema-alue on kuitenkin edelleen valtion omistuksessa. Myös kunta omistaa maata aseman läheltä.

Pöytyällä taas Kyrön vanha asema on yksityisomistuksessa.

 

 

 

 

 

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot