Boksishop 2019 vaihtuva

Kissan siruttaminen on vastuullista eläimenpitoa

Neulalla ihon alle laitettava tunnistesiru on riisinjyvän kokoinen. Sirusta on hyötyä vasta, kun sen tiedot rekisteröidään esimerkiksi Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

AURA. Kissasisarukset Pete ja Milli eivät päästäneet naukaisuakaan, kun Anu Koivisto eläinsuojeluyhdistys Dewista tuikkasi neulalla riisinkokoisen tunnistesirun niiden niskanahan alle.

–Enemmän niitä jännitti autossa oleminen. Toimenpide oli nopea ja kivuton, omistaja Ailamarja Leiva kiitteli.

Siruttaminen on osa vastuullista kissanpitoa. Siksi Turun seudulla toimiva Dewi järjestää muutamia sirutustempauksia vuosittain. Aurassa sirutus järjestettiin lemmikkitarvikeliike Aurapetin tiloissa.

–Tulin noin vuosi sitten mukaan Dewin toimintaan ja hankin sirutuspätevyyden, sillä olen ollut jo pitkään ärsyyntynyt luonnonvaraisten kissojen tilanteesta. Toivoisin, että kaikki kissat sirutettaisiin ja leikattaisiin, sijaiskotitiimin eläinlääkärivastaava Anu Koivisto sanoo.

Miljoona mikrosirua -kampanjan myötä sisäkissojen siruttaminen on yleistynyt, mutta silti arviolta vain 5–10 prosenttia kissoista on tunnistusmerkitty. Siksi ainoastaan noin joka kymmenes löytöeläinkotiin päätyvä kissa palautuu takaisin omistajalleen.

Varapuheenjohtaja Mira Korgan muistuttaa sirun auttavan omistajan löytämistä myös esimerkiksi silloin, jos kissa jää auton alle tai se viedään loukkaantuneena eläinlääkärille.
Kiti Salonen

 

Lue lisää 16.10.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot