Boksishop 2019 vaihtuva

KHO sinetöi Heikinsuon osaksi Pöytyää

PÖYTYÄ, AURA. Heikinsuon kyläyhdistyksen joulukuussa 2015 aloittama prosessi kylän liittämisestä Auraan on nyt kuljettu loppuun. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi tänään torstaina julkistetussa päätöksessään kyläyhdistyksen valituksen. Valitus koski valtiovarainministeriön kesäkuussa 2017 tekemää päätöstä, jolla Heikinsuo säilyy osana Pöytyää.

KHO perusti ratkaisunsa kuntarakennelakiin. Siinä todetaan, että siirto toiseen kuntaan voidaan tehdä, vaikka nykyisen sijaintikunnan valtuusto sitä vastustaisikin, jos muutoksen merkitys on nykyiselle sijaintikunnalle vähäinen.

Koska Heikinsuon asukasluku vastaa 3,9 prosenttia koko Pöytyän asukasmäärästä, muutos merkitsisi kunnan verotuloihin ja valtionosuuksiin niin suurta muutosta, ettei kyse ole kunnan kannalta vähäisestä asiasta. Siksi KHO toteaa, että valtiovarainministeriön tekemä päätös, jolla Heikinsuo pidetään osana Pöytyää, ei ole lainvastainen.

 

 

 

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesälehti 2018
tilaajapalvelija 23.1.2019
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot