Tervemenoa

Maanantai

–Soikkasen luennot jatkuvat–
Prof. Timo Soikkasen luento ”Miten ja miksi Suomi säilyi läntisenä demokratiana toisen maailmansodan jälkeen” Kyrön Kurkisalissa maanantaina klo 17.30. Järj. Auranlaakson kansalaisopisto. Vapaa pääsy!

 

Tiistai

–Paikallishistorian luento–
Sukututkija Juha Vuorela kertoo paikallishistoriasta Auran kirjastossa tiistaina 24.10. klo 17.30. Luennon aiheena on Susi vei lapsen – tarinoita ja ihmisiä Auranmaalta. Luento on maksuton, ei tarvitse ilmoittautua. Kahvitarjoilu klo 17.

–Tanssikurssi–
Tiistaina Mäkiäisten työväentalolla (Turuntie 570, Riihikoski) vuorossa hitaan valssin kurssi klo 18 ja masurkka/ polkka klo 19.45. Buffet palvelee tauolla. Järj. Sekahaku ry.

–Muotinäytös Kaulanperän koululla–
Kimppamarttojen perinteinen syksyn muotinäytös on ti 24.10. klo 18.30 poikkeuksellisesti Kaulanperän koululla (Kumilantie 62, Kumila). Paikallista muotia esittelee Loukonkulman Marttojen kokeneet mannekiinit. Ensin juodaan kahvit, sitten tutustutaan syksyn muotiin ja lopuksi vielä arvotaan arvat. Tilaisuus on kaikille avoin.

–Kuntalaisten Tulevaisuusfoorumi–
Kehitetään Pöytyää yhdessä! Tule kuulemaan kuntalaiskyselyn tuloksia, mitä ajattelemme kotikunnastamme yhdessä ja yhteistyössä. Tulevaisuusfoorumi Kurkisalissa ti 24.10. klo 18.30.

 

Keskiviikko

–Kivut ja niiden hoito -luento–
Auranlaakson kansalaisopistossa käynnistyy verkkoluentosarja. Ensimmäinen luento Kivut ja niiden hoito (luennoitsija Neurokirurgian erikoislääkäri Kari Sulkko) pidetään ke 25.10. klo 14–16 Liisa Hellevi -salissa, Kehityksentie 2. Luentomaksu sis. kahvin.

–Kylien neuvottelukunta–
Pöytyän kylien neuvottelukunnan kokous keskiviikkona 25.10. klo 18 Paimenenmäessä. Lisätietoja kulttuurisihteeriltä.

 

Torstai

–Jatkosota ja Pariisin rauha–
Evl. Tuomo Hirvonen luennoi Marttilan kirjastossa to 26.10. klo 17.30 aiheesta ”Jatkosota ja Pariisin rauha”. Järj. Auranlaakson kansalaisopiston ja Marttilan kirjaston yhteistyönä. Vapaa pääsy!

–Elokuvailta Luontokapinetissa–
Luvassa vauhdikas kotimainen komedia Luontokapinetissa to 26.10. klo 18. Kesto 1 h 35 min. Vapaa pääsy! Lisätietoja Pöytyän kulttuurisihteeriltä

–Järjestöpalaveri Yläneellä–
Ajankohtaista järjestöasiaa kaikille Pöytyällä toimiville tahoille Luontokapinetissa to 26.10. klo 18. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kulttuurisihteerille.

–Naisten ilta–
Naisten ilta Tarvasjoen seurakuntatalolla torstaina klo 18. Vieraana on nuorisotyönohjaaja Kaisa Lahdenkauppi. Mitähän Kaisa miettii ja mikä häntä tänään puhuttaa? Se selviää tulemalla iltaan mukaan.

 

Perjantai

–Villen Jotos–
Villen Jotoksella Oripäässä ratkotaan perjantai-iltana 27.10. tehtävärasteja noin 7 kilometrin pituisella reitillä. Jotoksella ei vaadita erityistaitoja, mutta huumorista ja kartanlukutaidosta on hyötyä! Jotos on maksuton ja parhaat partiot palkitaan. Lisätietoa ja ilmoittautumiset suvi.lahteenmaki@hotmail.com.

 

Lauantai

–Täysi 100 näyttely–
Yläne-oppaat ja Tapio Rastas ovat keränneet Yläneen kotiseutumuseolle näyttelyn itsenäisyyden ajasta Yläneellä eri vuosikymmenillä. Tule katsomaan kuvia ja esineitä ja kuuntelemaan opastusta lauantaina 28.10. Opastukset klo 10, 11 ja 12. Näyttely avoinna klo 10–13. Näyttely on tarkoitettu koko perheelle. Paikalla myös Sentraali-Santra hoitamassa puhelinkeskusta ja lapsille puhelimen käyttötesti. Vapaa pääsy!

–Hyvinvointitapahtuma–
Syksyyn iloa tuo Hyvinvointitapahtuma la 28.10 klo 10–14 Yläneen Yhtenäiskoululla (Koulutie 14). Hyvinvoinninkouluttaja Piia Koriseva puhuu mielen hyvinvoinnista ja ohjaa myös kevyen jumpan. Mukana n. 40 niin ulkoisen kuin sisäisen hyvinvoinnin tuottajia! Pikahoitoja pikkurahalla, vaatenäytös, liikunnallisia esityksiä ym. MLL:n lapsiparkki. Nopeille Martta-ämpäri. Järj. Keihäskosken Martat. Lisätietoja www.keihaskoskenmartat.com tai Sanna Mattila 040 7663 637.

–Halloween lastentapahtuma–
Halloween lastentapahtuma Auran yhtenäiskoululla la 28.10. klo 12–15. Luvassa mm. kauhuhuone, puffetti, ponitalutusta, keppihevosrata (oma hepo mukaan), temppurata jne. Ilmainen sisäänpääsy. Järjestäjä LC AURA/SISU.

 

Sunnuntai

–Lähetyslounas–
Lähetyslounas Mellilän seurakuntakodissa su 29.10. klo 13 omistetaan Pipliaseuran raamattutyölle. Tänä reformaation 500-vuotisjuhlavuonna muistetaan, miten tärkeänä Martti Luther piti sitä, että kukin kansa saisi omalla kielellään lukea raamattua. Lähetystyötä tehtävissä maissa on huutava pula raamatuista. Osallistumalla lähetyslounaalle olemme kartuttamassa raamattujen määrää ja lähettämässä evankeliumin pelastussanomaa sitä tarvitseville.

–Minnan musiikkimatka–
Lähde Minnan musiikkimatkalle Ekumeeniseen Taidekappeliin Turkuun. Tarvasjoen kappeliseurakunnan reissu su 29.10. Kappeli soi -konserttiin: Ranskalaista kamarimusiikkia Katariina Lehtinen, huilu, Krista Leivo, harppu ja Jussi Laukola, piano. Konsertin jälkeen Taidekappelin esittely ja paluumatkalla kahvittelut. Lähtö Tarvasjoen srk-talolta 12.20. Mukaan pääsee myös Koskelta, Marttilasta tai Liedosta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot hintoineen Minna Mäkinen 0400 840 025.

–Karaoketanssit Kisariihessä–
Sunnuntaina 29.10. kello 15–19 Riihikoskella Kisariihessä lauletaan karaokea Seija Suomisen johdolla, kuunnellaan lauluja ja tanssitaan. Voidaan laulaa yhdessäkin. Narikkamaksulla saat pullakahvit. Järj. Eläkeliiton Pöytyän yhdistys.

–Metsämörritoimintaa–
Su 29.10. Karinaisissa 4–8-vuotiaille metsämörritoimintaa klo 16–18. Metsämörritominta on luonnossa liikkumista ja luonnon tutkimista, mukavaa yhdessäoloa metsässä. Mukaan lapsi tarvitsee pienet eväät ja säänmukaiset vaatteet. Vanhemmat voivat jättää lapset Välimäenmontun parkkipaikalle (Koivukankaantie). Lisätietoja saa Tuulalta 050 364 0075.

 

Jatkuvia tapahtumia

–Myrskynsilmä–
Yläneen kirjastossa on Artlintuset-ryhmän taidetta loka-marraskuun ajan. Taiteilijat Ilona Kauramaa, Pinja Bergman ja Julia Stenman työstävät parhaillaan fantasiasarjakuvaa nimeltä Myrskynsilmä, josta kuvia on esillä näyttelyssä.

–Ajoneuvojen vuosisata–
Ajoneuvojen vuosisata -näyttely Auran kirjastossa 3.–30.10. Järj. Ama ry.

 

Tulevia tapahtumia

–Kyläilta Kumilassa–
Kumilan kyläiltaa vietetään maanantaina Kaulanperän koululla. Ilta alkaa kello 19 kahvinjuonnilla ja seurustelulla. Illassa muistetaan paikalla olevia kylään syntyneitä (15.9.2016 jälkeen) pienokaisia sekä viime vuoden elokuun jälkeen kylään muuttaneita. Kyläillassa voivat uudet jäsenet liittyä Kumilan kyläyhdistys ry:n jäseniksi.

–Koko perheen retkipäivä–
Kosken MLL ja kulttuuritoimi järjestävät yhteistyössä koko perheen retken Rush-trampoliinipuistoon ja Flamingo spa Vesipuistoon Vantaalle la 11.11. Lähtö Nuortentuvalta klo 9.30, paluu n. klo 19. Lippujen hinnat sisältävät kuljetuksen! Lippujen varaukset ja maksut kirjastoon to 26.10. mennessä! (Huom! Lapsella/nuorella pitää olla matkalla mukana täysi-ikäinen huoltaja) Osan päivästä voi käyttää vaikka shoppailemalla ostoskeskus Jumbossa.

–Matka Tampereen kädentaitomessuille–
Uudenkartanon kyläyhdistys järjestää kaikille avoimen matkan kädentaitomessuille lauantaina 18.11. Bussi kiertää Oripään, Riihikosken, Uudenkartanon ja Yläneen kautta. Paluu samaa reittiä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.11. mennessä iltaisin ja viikonloppuisin Heli Virtaselle 050 586 6481.

–Martat käsityömessuille–
Auran Martat järjestävät retken linja-autolla Tampereen käsityömessuille la 18.11. Käsityömessun lipulla pääset myös Pienoisrautatiepäiville ja Nukkekoti-messuille. Sitovat ilmoittautumiset su 5.11. mennessä Katja Korpelalle 040 531 3940 tai auranmartat@gmail.com. Lisätietoja nettisivulla http://auranmartat.omasivu.fi.

–Matka Tallinnan joulumarkkinoille–
Keskustan perinteinen pikkujoulumatka Tallinnan joulumarkkinoille 2.–3.12. Maksullinen. Ilmoittautumiset ja lisätietoa 22.10. mennessä Teijalta 040 760 0708 tai Timpalta 040 550 7125.

 

 

 

Sää
SPM –
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot