Tervemenoa

Torstai

–Lystmettän kevättalkoot–
Helatorstaina siistitään Lystmettää klo 10 alkaen: haravoidaan, laitetaan polttopuuvarastot kuntoon tulevaa varten ja talkoillaan pihapiiriä muutenkin kesäkuntoon. Ruoka- ja kahvitarjoilu talkooväelle. www.uudenkartanonkylayhdistys.fi

–Sanaa, soppaa ja suvivirttä–
Auran seurakunta juhlistaa reformaation merkkivuotta yhteisellä Helatorstain kevätjuhlalla, joka alkaa messulla Auran kirkossa klo 10 (kirkkokyyti). Jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntatalolla keittolounas (vapaaehtoinen kolehti), omenapuiden istutusta, yhteislaulua Suvivirsi-kampanjan merkeissä ja pikkuväelle omaa ohjelmaa mm. pomppulinna.

–Muistotilaisuus–
Perinteinen muistotilaisuus A. Jalosen muistomerkillä Kuhankuonolla helatorstaina klo 12.

–Pyöräretki helatorstaina–
Suurilan Kyläyhdistys ry tekee pyöräretken Liedonperään helatorstaina. Lähdetään klo 13 Suurilan Puistolta ja poljetaan tutustumaan Niemisen koruvajaan. Perillä kahvitarjoilu ja ostomahdollisuus. Porukkaan mukavaan voi liittyä myös matkan varrelta tai tulla autolla, perillä ollaan n. klo 14. Sateisella säällä tehdään retki autoilla kimppakyydein.

–Tarvasjokelaisten yhteisvastuukonsertti–
Tarvasjokelaiset muusikot yhdistävät voimansa yhteisvastuun hyväksi järjesatämällä konsertin helatorstaina klo 18 Tarvasjoen kirkossa. Konsertin jälkeen juodaan kahvit seurakuntatalolla ja kiitellään kinkeritalot sekä Yhteisvastuun listakerääjät – kaikki mukaan!

 

Perjantai

–Aamupäivän juttutuokio–
Aamupäivän kahvittelu- ja jutusteluhetki Riihikosken kirjastossa perjantaina.

–Museorakennusten siivoustalkoot–
Yläneen kotiseutumuseon rakennusten siivoustalkoot pe 26.5. klo 14 lähtien. Talkoolaisille tarjolla sämpyläkahvit! Järj. Yläneen kotiseutuyhdistys.

–Jokisukellus Aurassa–
Mitä nousee Aurajoesta? Tule seuraamaan jokisukellusta perjantaina 26.5. klo 15–16 Aurajoelle Auran Osuuspankin taakse, Auran sillan alapuolelle. Sukeltaja Jouko Moisala. Järj. Auranmaan Nuorkauppakamari ry.

–Polkuilta Kumpulanrannassa–
Paimionjoki-yhdistys jatkaa yhteistyössä Marttilan kunnan ja paikallisyhteisöjen kanssa Kumpulanrannan jokipolun merkkausta ympyräpoluksi. Tule tutustumaan polkuun kävelemällä se kanssamme läpi ja merkkaamalla reitti kevyesti aitatolpilla. Polkuilta järjestetään pe 26.5. alkaen klo 17, kokoontumispaikkana Marttilan kirkon pysäköintialue. Omat eväät reppuun ja kumisaappaat jalkaan! Lisätietoja 0400 211 857 tai elina.tuomarila@somero.fi. Huom. tästä numerosta voi myös tarkistaa tapahtumapäivänä sijaintimme, jos olet liittymässä seuraan myöhemmin!

 

Lauantai

–Linturetki–
Kotiseutuyhdistys Tarvaiset ja Liedon Ympäristöyhdistys järjestävät keväisen linturetken Tarvasjoen Luontopolulla la 27.5. klo 7 alkaen. Lähtö Kertun Tuvan pihalta, vastapäätä paikallista osuuspankkia. Oppaina Paavo Lempa ja Tuomo Peltola. Tule ihailemaan luonnonkaunista jokivartt.

–Jakotaimitori ja PopUp-keittolounas–
Jakotaimitori Korvan kasvitarhassa Yläneen kotiseutumuseolla la 27.5. klo 10–13. Myynnissä on vain tarhan omia jakotaimia. PopUp-keittolounas klo 11 lähtien. Voit nauttia keittolounaan tai pullakahvit museomäen PopUp-ravintolasta niin kauan kuin tarjottavaa riittää.

–Koko perheen suunnistustapahtuma–
Haverin kyläyhdistys järjestää kaikille avoimen suunnistupäivän la 27.5. Kärilänmäen maastossa. Reiteille voi lähteä klo 11–13 välisenä aikana Jälkön kuivurilta, jonne opatus Turuntien ja Pihlavantien risteyksestä. Ratoja on kolme: 1,5km (lasten rata), 3km ja 5km. Paikalla on puffetti, jossa myynnissä mm. kahvia ja makkaraa. Mehu sisältyy osallistumismaksuun, lapsille alle 15v suunnistus on ilmainen.

–Kesäkauden avaus Veräjänkorvassa–
Veräjänkorvan museolla Aurassa vietetään lauantaina 27.5. kesäkauden avajaisia klo 12–16. Kesän uutuutena on vanhan ajan koululuokka. Maalaiskodin lisäksi talosta löytyy sekatavarakauppa sekä kellosepän ja räätälin verstaat. Puhvetissa myynnissä kahvia ja pientä purtavaa. Tule tutustumaan entisajan elämään!

–Muumien retkeilykoulu–
Muumien retkeilykoulutoimintaa 4–7-vuotiaille lapsille Hevonlinnan ulkoilukeskuksessa (Huovintie 215, Koski) la 27.5. klo 13–15. Pue päälle säänmukainen vaatetus ja pakkaa reppuun istuinalusta, juomapullo ja pieni eväs sekä reipasta mieltä. Ennakkoon ilmoittautuminen suotavaa mutta ei pakollista Marja Ekman 040 583 5908.

 

Sunnuntai

–Vesien villit veijarit–
Luontokapinetissa on su 28.5. klo 13 mahdollisuus sukeltaa ennennäkemättömään seikkailuun eriskummallisten eliöiden elämään ja yksityiskohtiin. Sami Karjalainen esittää kuvaesityksen rantojen ja vesien hyönteisistä. Esityksen jälkeen mahdollisuus tutustua myös ”livenä” näihin eliöihin. Tilaisuus soveltuu koko perheelle.

–Holmankoski-asiaa–
Suurilan Kyläyhdistys ry:n kevätkokouksen jälkeen sunnuntaina 28.5. klo 17.30 kuullaan Pullerilla Paimionjoki-yhdistyksen projektikoordinaattori Ville Ojalalta Holmankoski-asiaa. Tilaisuudessa kahvitarjoilu, tule mukaan.

 

Maanantai

–Ei vielä tapahtumia tiedossa–

 

Tiistai

–Ilonpiiri Yläneellä–
Kevään viimeinen ikäihmisten Ilonpiiri kokoontuu Kartanokodilla, Haverintie 27, ti 30.5. klo 14.

 

Keskiviikko

–Yrteistä ideoita–
Auran Martat saavat ke 31.5. klo 18 Heidi Heikan luona (Turuntie 215) yrteistä ideoita ihonhoitoon ja ruokailuun. Vetäjinä Heidi Heikka ja Maj-Len Heikka. Osallistumismaksu, ilmoittautuminen Maj-Len Heikalle 040 702 4402 tai auranmartat@gmail.com. Ota pieni lasipurkki mukaan.

 

Jatkuvia tapahtumia

–Ajatuksena uusi Mellilä-kirja–
Mellilän Kyläyhdistys kerää valokuvia vanhoista rakennuksista, jo pois puretuistakin, uutta Mellilä-kirjaa varten. Jos sinulla niitä on, tuothan ne Ostarille jonakin seuraavista päivistä: 29.5., 12.6., 1.7., 10.7. tai 24.7. kello 12–14. Mellilä-päivänä 1.7. kello 10–16. Skannaamme ne, joten saat kuvasi heti takaisin. Tulemme myös tarvittaessa hakemaan kuvia kotoasi tai valokuvaamaan haluamasi kohteen. Lisätietoja saat Rantasen Seijalta 040 767 0647.

–Puistojumppaa–
Puistojumppaa tiistaisin klo 18–19 Heikinsuolla huhti-toukokuussa. Ohjaajana Hanna Kumpulainen. Maksu käteisellä paikanpäällä. Ei ilmoittautumisia. Mukaan vesipullo, oma alusta ja iloinen mieli. Tervetuloa yli kuntarajojen!

 

Tulevia tapahtumia

–Senioreiden kesä–
Auranmaan seniorit osallistuvat to 8.6. piirimme kotiseutupäivään Salossa tutustumalla Wiurilan kartanoon ja Halikon kirkkoon sekä Salon Astrum Elämyskeskukseen. Ilmoittautumiset jo 22.5. mennessä Helanalle 040 745 2015.
Senioreiden kulttuuripäivään osallistutaan Uudessakaupungissa pe 28.7. nauttimalla lounaan klo 15 ja sen jälkeen osallistumalla klo 18 Crusell-viikon juhlakonserttiin uudessa kirkossa. Ilm. Helenalle 25.6. mennessä.

–Kirppisrallin ilmoittautuminen–
Koskella järjestetään 10.6. klo 10–14 jo perinteeksi muodostunut Kirppisralli, jossa kuka tahansa voi myydä tarpeettomia tavaroitaan joko omassa pihassaan tai saapua Kosken torille myyjäksi. Ilmoittautuminen on käynnissä 31.5. asti joko puhelimitse Anna Saloselle 044 3263 601 tai sähköpostitse annakristiina.salonen@gmail.com. Kirppismyyjille on pieni osallistumismaksu. Seuraa tapahtumaa myös Facebookissa!

–Teatteriin–
Loukonkulman Martat ry järjestää teatteri-illan Pöytyän kesäteatterissa 11.6. klo 19 näytökseen. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Ilta toteutuu jos lähtijöitä on yli 15. Hinnat, lisätiedot ja ilmoittautumiset 25.5. mennessä Hanna P. 050 546 6532.

–Pöytyän kesäleirit–
Kunnan kesäleirit koululaisille järjestetään Kakarlammen virkistyslueella. Lapsille ja nuorille tarjotaan rentoa ja hauskaa yhdessä olemista Suvileirillä 12.–15.6. ja tytöille suunnatulla Mittumaarileirillä juhannusviikolla. Lapset saavat uida ja saunoa joka päivä. Heille on järjestetty leikkimielistä liikunnalllista ja kokemuksellista toimintaa niin pienissä ryhmissä kuin koko porukan kesken. Leiriohjaajina toimivat osaavat aikuisohjaajat. Ilmoittautuminen kesäleireille tapahtuu sähköisesti www.kuntapalvelut.fi/poytya.

–Aarrepajat–
Auranlaakson kansalaisopiston ja Pöytyän kulttuuritoimen 12.–16.6. klo 10–17 järjestämässä teatteripajassa ohjaa ihana Linda. Bändiryhmässä haetaan tuntumaa yhteissoittoon Tapion ja Villen kanssa. Markuksen Maker-paja on elektroniikkaa, ohjelmointia ja rakentelua yhteistyössä käsityökoulu ROBOTIN kanssa. Maksu sisältää materiaalit ja ruokailut.  Aarrepajat pidetään Elisenvaarassa ja Kajossa.

–Fingerpori Emma teatterissa–
Auran, Oripään ja Pöytyän kulttuuritoimet järjestävät 14.6. teatteriretken Naantaliin Emma teatteriin, jossa esitetään komedia Fingerpori. Pakkoliitoksen Turkuun voi välttää vain yhdellä tavalla: Heimo Vesa saa tehtäväkseen todistaa Suomen hallitukselle, että Fingerpori on elävä, kukoistava ja suvaitsevainen paikka ihmisen asua ja yrittää. Retkelle on maksu. Lisätietoja ja ilmoittautumiset suoraan Pöytyän kulttuurisihteerille.

–Kyrön kirppiskierros–
Kyrön seudun kyläyhdistyksen järjestämä kaikille avoin kirppiskierros järjestetään su 18.6. klo 10–16. Ilmoittaudu mukaan myyjäksi osoitteeseen kyronseudunky@gmail.com. Myyjille osallistumismaksu. Tapahtuma myös Facebookissa. Tule myymään ja ostamaan!

–Kesäteatteriin Ypäjälle–
Suurilan Kyläyhdistys ry. tekee retken Ypäjän Musiikkiteatteriin lauantaina 17.6. Retkelle lähdetään Tarvasjoelta tiilitehtaan pihalta klo 13 ja Ypäjällä ruokaillaan ennen teatteria hevosopistolla. Ruokailun jälkeen klo 16 alkaen katsotaan Aleksis Kiven klassikkonäytelmä Seitsemän veljestä. Retki maksullinen. Sitovat ilmoittautumiset ke 17.5. mennessä Maarit Heinoselle 044 522 4151. 50 nopeinta mahtuu retkelle mukaan.

–Kesäteatterimatka–
MLL Kosken paikallisyhdistys järjestää yhdessä POP Kosken Osuuspankin kanssa kesäteatterimatkan Turun Vartiovuorelle ”Rölli” -näytelmään sunnuntaina 18.6. Lähtö bussilla Nuortentuvalta klo 12.30. Paluu n. klo 17.30. Kuljetus sisältyy lippujen hintaan! Lippujen varaus ja maksu kirjastoon tiistaihin 23.5. mennessä.

–Matka Pärnuun–
Voittaja Team Ry järjestää matkan Pärnuun 30.6.–2.7. Ohjelma Pärnussa vapaa, voi esim. käydä kattomassa  Rata SM 2017 kilpailua. Bussi ja kuljettaja käytössä ryhmän toiveiden mukaan. Ilmoittautumiset ja tarkemmat tiedustelut 25.5. mennessä: 040 550 7125/Timppa.

–Badding-musikaali–
Haverin ja Mustanojan kyläyhdistykset järjestävät la 1.7. kaikille avoimen matkan Valkeakoskelle suosittuun Badding-musikaaliin Paratiisi. Matkan hinta sisältää kuljetuksen, lipun, väliaikatarjoilun sekä tietenkin hyvän seuran. Bussikuljetus lähtee Riihikoskelta klo 11.50. Ilmoittautumiset 29.5. mennessä Marja Ketttuselle 0440 431 282 tai Aila Suomelle 044 290 0092.

–Viipuriin–
Kevään aikana  järjestetyt everstiluutnantti Tuomo Hirvosen ja Auranlaakson kansalaisopiston rehtori Ilkka Virran luennot  Viipurin menneisyydestä, sen nähtävyyksistä ja mahtimiehistä herättivät paljon kiinnostusta. Nyt Kuolemanjärven Inkisten sukuseura tarjoaa  mahdollisuuden tutustua Viipuriin. Kaikille avoin matka järjestetään 14.–16.7. Viipurissa yövytään hotelli Victoriassa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 30.5. mennessä Kaarina Hannulalle 050 343 4239.

–Kesäteatteri–
Eläkeliiton Tarvasjoen yhdistys järjestää matkan Samppalinnan kesäteatteriin 19.7. klo 15 alkavaan näytökseen. Näytelmä on Heli Laaksosen uutukainen Eloheinäkesä. Väliajalla juodaan kahvit. Varaa lippusi 10.5. mennessä Ensi Kullalta 044 484 8147 tai Tuulikki Sipilä 044 0848 632, samalla saat matkasta tarkempaa tietoa.

 

 

 

Sää
SPM –
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot