Törkeiden ylinopeuksien määrä kasvanut

0
Poliisiautot. Kuvituskuva. Kuva: AVL:n arkisto.

LOUNAIS-SUOMI. Poikkeuksellinen alkuvuosi näkyy Lounais-Suomen poliisin tilastoissa. Rattijuopumusten, törkeiden ylinopeuksien ja huumausainerikosten määrä on kasvanut voimakkaasti. Vastaavasti kansainvälinen liikkuva rikollisuus on vähentynyt Lounais-Suomen alueella. Passien ja henkilökorttien kysyntä puolestaan romahti tammi-kesäkuussa matkustusrajoitusten takia.

Poliisi on erittäin huolestunut törkeiden ylinopeuksien huomattavasta kasvusta tammi-kesäkuun aikana. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on kirjattu 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Kaahailua on havaittu kevään ja kuluvan kesän aikana enemmän kuin aikaisemmin. Törkeisiin ylinopeuksiin syyllistyvät erityisesti 17–25-vuotiaat miehet. Huomattavia ylinopeuksia on mitattu muun muassa nuorten autoilijoiden kokoontumisajojen eli ns. automiittien yhteydessä.

–Poliisi jatkaa tehostettua miittien valvontaa ja pyrkii muutenkin vähentämään törkeimpiä liikennerikoksia entistä tehokkaammalla valvonnalla, kertoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist.