Pöytyän kirkkoremonttiin aikalisä – Neuvosto ei hyväksynyt urakkatarjouksia

0
Pöytyän kirkon katto- sekä julkisivuremonttia pidetään kiireellisenä, koska rakennuksen katolta on pudonnut yksittäisiä tiiliä.

PÖYTYÄ. Seurakunta kilpailutti helmi–maaliskuun vaihteessa Pöytyän kirkon vesikaton ja julkisivun korjausurakan sekä ikkunakorjausurakan. Kumpaankin tuli määräaikaan mennessä vain yksi tarjous.

Seurakunnan talouspäällikkö Minna Stenroosin mukaan tarjoukset olivat kalliimpia kuin seurakunnassa osattiin odottaa. Kirkkoneuvosto päätti olla hyväksymättä niitä taloudellisiin syihin vedoten.

Stenroosilla ei ole varmaa tietoa, miksei tarjouksia saatu enempää. Hän arvelee tavoiteaikataulun olleen liian tiukka ja urakoitsijoiden kalenterien olevan ensi kesän osalta täysiä.

Seurakunta kilpailuttaa urakat uudelleen. Stenroos toivoo aikalisän poikivan useita tarjoajia ja synnyttävän kilpailua, mikä helpottaisi oikeanlaisen hintatason määrittämistä.

Tähtäin ensi vuodessa

Pöytyän kirkon katto- ja julkisivuremontin oli määrä käynnistyä tulevan kesän korvalla, mutta kirkkoneuvosto päätti siirtää sitä vuodella eteenpäin.

Seurakunta on varannut katto- ja julkisivutöihin 1,2 miljoonaa euroa. Kokonaiskustannuksiin lienee mahdollista saada säästöä, jos ulkona tehtävät urakat sekä sisäremontti onnistutaan toteuttamaan samanaikaisesti tai limittäin.

Sisäremontti aiotaan tehdä ensi vuonna noin 1,8 miljoonalla eurolla. Sitä koskeva suunnittelutyö on vasta aluillaan. Seurakunnan on määrä tehdä sisäremonttia koskevat päätökset loppuvuodesta.

Minna Stenroos toteaa, ettei katto- ja julkisivuremontin aloitusajankohdan siirtyminen vuodella aiheuttane merkittäviä lisävaurioita kirkolle. Katossa ei tiettävästi ole tällä hetkellä vuotoja.

Rakennuksen ympärillä on tiilien putoamisvaarasta varoittavia kylttejä sekä varoalueen merkkinä lippusiima.

Urakan aloitusajankohdan siirtyessä seurakunta aikoo korvata lippusiiman jykevämmällä aidalla turvallisuuden takaamiseksi.

Remontti siirtyy Oripäässäkin

Seurakunta joutuu uudelleenkilpailuttamaan myös Oripään kirkon maalämpöjärjestelmän rakentamisen.

– Oripäähän kilpailutettiin LVI-, sähkö- ja rakennusurakkaa. Ne sai tarjota erikseen tai kokonaisurakkana. Jos tarjosi kokonaisurakkaa, se pyydettiin erittelemään vertailukelpoisuuden takaamiseksi, Minna Stenroos kertoo.

Seurakunta sai Oripään urakoista kaikkiaan kuusi tarjousta, joista yksi oli kokonaistarjous vailla erittelyjä. Näin ollen tarjouksia ei pystytty vertailemaan keskenään ja kirkkoneuvoston oli hylättävä ne.

– Jos kokonaisurakkatarjous olisi päätetty sivuuttaa, muut tarjoukset eivät olisi olleet kannaltamme taloudellisesti järkeviä, Stenroos täsmentää.

Uudelleenkilpailutuksen myötä maalämpöjärjestelmää päästäneen rakentamaan ensi kesänä pari viikkoa suunniteltua myöhemmin. Seurakunta on varannut järjestelmän rakentamiseen 265 000 euroa.