Lempi Elo esittelee uutta musiikkiaan Vuorilinnassa

0
Lempi Elo tuo yhtyeensä Tarvasjoelle esittelemään kokoonpanon uunituoretta Huojuvat puut -debyyttialbumia. Kuva: Eva Borro.

LIETO/Tarvasjoki. Folkista, taidepopista, progesta ja jazzista ammentava Lempi Elo keikkailee kotiseudullaan 21. huhtikuuta. Tarvasjoelta kotoisin oleva artisti esittelee Vuorilinnassa uunituoretta Huojuvat puut -albumiaan, joka julkaistiin 7. huhtikuuta. Albumin julkaisua edelsi maaliskuun alussa julkaistu single Pispala, joka nousi muun muassa Spotifyn Uuden Suomalaisen musiikin listalle ja soi aina Sveriges Radio Finskassa saakka.

Lempi Elo on mukavassa nosteessa oleva uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä, mutta myös kepeästi soiva kuusihenkinen yhtye, jossa soi kitara, rumpujen ja basson lisäksi myös muun muassa fagotti ja piano. Kokoonpanossa esiintyvät pianoa ja harmoonia soittavan laulaja Elon lisäksi Vilja Eteläkoski (laulu), Aaro Lehtovaara (fagotti), Matti Tervo (basso), Seppo Kitachev (kitara) ja Peetu Jakola (rummut).

HUOJUVAT PUUT on kokoonpanon debyyttialbumi, mutta solistina ja muiden yhtyeiden jäsenenä Eloa kuullaan jo muillakin levyillä.

Vahvasti runollisen Huojuvat puut -albumin teemoja ovat lapsuus, ystävyys, lähteminen, surussa ja surusta kasvaminen, hengittäminen, maailmojen loput ja alut sekä itsensä löytäminen.

–Albumi liikkuu osin kotiseudullani Tarvasjoella ja purkaa niin nostalgisia muistoja kuin kipuja sekä niitä hetkiä, kun on tajunnut, että on muutakin, avaa Elo albumin sanoituksia.

Kansanmusiikkitaustaisen laulaja-lauluntekijän lapsuudenkodissa läsnä olivat Radio Suomi, isän vanhat iskelmäkasetit sekä nuottikirjojen kautta J. Karjalaisen ja Hectorin kaltaisten artistien ikivihreät. Kerkko Koskisen musiikin kautta Elo löysi jazzin ja polku johti syvälle fuusiojazzin ja progen maailmoihin.

Uusimman albumin nostokappaleeksi valikoitui tunnelmallinen Yhdeksän vuotta, joka kertoo pikkukylän ahtaista muoteista, kivuliaista odotuksista ja niistä pois kasvamisesta.

–Kun laulan tätä laulua tuntuu, että kampean ulos ahtaasta koulun liikkasalin pukukaapista, asetun keskelle lavaa ilman pelkoja ja kerron, että mä rakastan itseäni ja teitä kaikkia just sellaisina kuin ootte. Se on todella vapauttavaa ja kaunista, kertoo Lempi Elo.

Viime aikoina Lempi Elon sävelkynä on sauhunnut lujaa ja Huojuvat puut -albumin sisarlevy Aavat veet on jo suunnitteilla.

Lempi Elo esiintyy Vuorilinnassa (Salomäentie 9, Tarvasjoki) 21.4. kello 18. Pääsymaksu.