Pienessä lukiossa sai yksilöllistä opetusta – Pöytyäläinen Rasmus Riikonen on tyytyväinen, että valitsi Elisenvaaran

0
Kun opiskelukiireet ovat helpottaneet, Rasmus Riikonen on ehtinyt auttaa isäänsä maatilan töissä.
Kun opiskelukiireet ovat helpottaneet, Rasmus Riikonen on ehtinyt auttaa isäänsä maatilan töissä.

PÖYTYÄ. Lääketieteellinen tiedekunta ja kauppakorkeakoulu ovat Elisenvaaran lukiosta ylioppilaaksi kirjoittaneen Rasmus Riikosen toivelistan kärjessä. Seuraavaksi hän aikoo kuitenkin suorittaa asepalveluksen merivoimissa, Turun Pansiossa. Siellä vierähtänee vuosi.

Kolmivuotisesta lukiotaipaleestaan Riikonen tuumaa, että se meni hämmästyttävän nopeasti. Elisenvaaran hän tuli valinneeksi tutun kaveripiirin ja lyhyen, noin viiden minuutin koulumatkan vuoksi.

– Olihan se kivaa, että sain nukkua pitkään. Siskoni käy lukiota Turussa ja hän herää jo kuudelta, Riikonen sanoo.

Lukioajan mukavimpina muistoina Riikosen mieleen ovat jääneet Saksassa pidetty leirikoulu sekä vanhojentanssit.

Kuuntelemalla oppi

Stressaavinta opiskelu oli ylioppilaskirjoitusten aikaan, mutta koeviikkoja Rasmus Riikonen ei pitänyt erityisen pahoina.

Niissä pärjäsi ja opinnot sujuivat muutenkin, kun hän keskittyi kuuntelemaan oppitunneilla, teki läksyt huolella ja kertasi kokeisiin edeltävänä päivänä. Lukion ohella aikaa jäi vielä pelata salibandyä Pöytyän Urheilijoiden edustusjoukkueessa.

Riikosen mielestä Elisenvaaran parhaita puolia on opinahjon sopiva koko. Sen ansiosta opettajat tuntevat oppilaansa ja osaavat antaa henkilökohtaista tukea sekä kannustusta.

Ylioppilaskirjoituksissa Riikonen sai matematiikasta, biologiasta, äidinkielestä ja kemiasta eximiat. Englannista tuli arvosanaksi C ja fysiikasta M. Matematiikan tulos näytti ensin yltävän laudaturiin, mutta pisterajojen tiukkeneminen painoi arvosanan E:n puolelle.

Tulevaisuus vienee Tampereelle

Minkälaisen vinkin antaisit tuleville lukiolaisille?

– Oppitunneilla kannattaa olla tarkkana, eikä silloin pelata tietokoneella. Kun tunnit käyttää hyödyksi, kotona ei tarvitse tehdä kauhean paljon töitä, Rasmus Riikonen vastaa.

Jatko-opintoihin hän haluaisi suunnata Tampereelle. Mielessä siintää ennen muuta akateeminen ura eikä päätös kotitilan jatkamisesta tunnu ainakaan vielä ajankohtaiselta.

– Akateeminen koulutus ei sulje pois maanviljelyä, Riikonen pohtii.

Valkolakkiaan hän aikoo juhlistaa koulujen päätöspäivänä ystävien sekä sukulaisten kanssa kotipihallaan, johon on tarkoitus pystyttää koulujen päätöspäivänä muutama juhlateltta.

Rasmus Riikonen sanoo nauttivansa pöytyäläisestä elämänmenosta, mutta jatko-opinnot vievät muualle, todennäköisesti Tampereelle. Hänen vieressään istuu Muru-kissa.
Rasmus Riikonen sanoo nauttivansa pöytyäläisestä elämänmenosta, mutta jatko-opinnot vievät muualle, todennäköisesti Tampereelle. Hänen vieressään istuu Muru-kissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän