20 000 euron joululahja oli iloinen yllätys Luontokapinetille

0
Yläneen Luontokapinetin toiminnanjohtaja Minna Lukkala sanoo, että eduskunnan myöntämällä 20 000 euron lisämäärärahalla aiotaan rakentaa näyttelyyn erilaisia uusituvia energiamuotoja vertaileva toiminnallinen esitys. Lisäksi suunnitteilla on maaperäeläinseinä, jolla havainnollistetaan pieneliöiden elämää ja tärkeyttä.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneellä sijaitseva luonto- ja ympäristökasvatukseen erikoistunut luontotiedon keskus, Luontokapinetti sai vuoden lopussa mieluisia uutisia, kun eduskunnan valtiovarainvaliokunnan ensi vuoden talousarviolisäyksistä lohkesi siivu myös Yläneelle.

20 000 euron suuruinen, niin sanottu eduskunnan jouluraha tulee Luontokapinettia pyörittävän toiminnanjohtaja Minna Lukkalan mielestä oikeaan paikkaan.

Vuosittain 3500–4000 henkeä noin 100 kilometrin säteellä vetävä näyttely on erityisesti koululaisryhmien suosiossa. Lukkalan mukaan perusnäyttely saakin paljon kiitosta opettajilta, jotka usein ihmettelevät sen monipuolisuutta.

–Haluamme kuitenkin saada tänne enemmän konkretiaa ja toiminnallisuutta, jotta koululaiset ja mikseivät myös muutkin kävijät saavat paikasta entistä enemmän irti, Lukkala pohtii.

Nyt saadulla rahalla on tarkoitus lähteä kehittämään Luontokapinettiin esitystä, jolla pystyy vertailemaan erilaisten uusiutuvien energiamuotojen eroavaisuuksia.

–Haluamme saada katolle aurinkopaneeleita ja tuuliroottorin, ja näyttelyyn sisälle näytön, josta niiden tuottamaa energiaa voi tutkia. Siitä näkisi esimerkiksi, millaisissa sääolosuhteissa energiaa saadaan ja kuinka paljon, Lukkala kertoo.

 

Lue lisää 24.12.2019 lehdestä