PÖYTYÄ/Yläne. Mynämäentien varrella olevaan ravintolakiinteistöön on tehty kevään kuluessa iso remontti. Kirsi Keihään ja Mikko Pirhosen tavoitteena oli avata grillikahvila jo pääsiäiseksi ja sitten vapuksi, mutta pintarakenteiden alta paljastui yllätyksiä, joiden myötä saneerausurakka paisui ennakoitua suuremmaksi.
– Kaikki pinnat on nyt uusittu ja puitteet ovat sellaiset, että näissä luulisi ihmisten viihtyvän. Vielä on vähän töitä edessä, kun piha-aluetta laitetaan ja terassia täytynee jatkaa, grillikahvilan yrittäjä ja keittiömestari Pirhonen kertoo.
Tarjolla grillikahvilassa on perinteisiä grilliherkkuja, leikkeitä sekä naudan ulkofileepihviä.
Kirsi Keihäs on pyörittänyt grillikahvilaa Yläneellä jo aiemmin. Mikko Pirhosella on parinkymmenen vuoden kokemus ravintolakeittiöistä sekä Suomesta että ulkomailta. Sittemmin hän on työskennellyt merillä, viime ajat kansimiehenä.
Panostus maaseudun elinvoimaan
Grillikahvilan sijainti keskeisten maanteiden ja vilkkaiden kesämökkiväylien varrella on erinomainen. Kirsi Keihäs ja Mikko Pirhonen luottavat, että sen myötä asiakasvirtaa riittää. He luonnehtivat Yläneelle asettumista myös ideologiseksi valinnaksi.
Molemmat haluavat tehdä osansa yläneläisen yritystoiminnan virkistämiseksi.
– Välillä tuntuu, että maaseutua yritetään ajaa alas hinnalla millä hyvänsä. Täällä on paljon hyviä ihmisiä, jotka tarvitsevat palveluja, Pirhonen linjaa.
Vastaanotto Yläneellä on ollut hänen mukaansa lämmin, ja paikkakuntalaiset ovat tulleet innokkaasti juttelemaan sekä kyselemään suunnitelmista.
Yhteisenä unelmanaan Keihäällä ja Pirhosella on elää maaseudulla. Keihäs on lähtöisin Yläneeltä ja Pirhonen on syntyjään Oulusta.
Kesätöitä oman kylän kahvilasta
Kesätöitä Grillikahvila Kaffepaussista saaneet Janna Aaltonen, Minja Aaltonen ja Karoliina Tammi iloitsevat kotikulmilleen tulleesta yrityksestä.
Heidän mielestään on mukava, että työssä riittää uutta opeteltavaa.
Aaltosten ja Tammen työtehtävinä on myyntiä, siivousta ja ennen pitkää myös ruoanlaittoa.
