Burgerimiehet auralaissinapin osakkaiksi – Matin Mainio ja Perniön Makkaratehdas löysivät toisensa

0
Matin Mainiota varmistetaan Aurassa perinteikkäällä reseptillä. Kuva: AVL:n arkisto

AURA. Auralainen Matin Mainio pistää uuden vaihteen silmään: lähes 70-vuotiasta klassikkosinappia kehitetään jatkossa yhdessä uuden osakkaan, Perniön 1930 Oy:n, kanssa.

–Me osaamme tehdä sinappia, mutta nyt saadaan myös myynti ja markkinointi aivan uudelle tasolle, iloitsee Matin Mainiota tekevän Vaskion Mausteen toimitusjohtaja Marko Mäkilä yhtiöitten tiedotteessa.

Perniön porukalla on Mäkilän mukaan kaupallista kipinää ja hyvä meininki – ja mikä parasta, heillä on yhtä kuuma suhde sinappiin kuin Vaskion Mausteella.

Perniön 1930 Oy tunnetaan paitsi laadukkaista makkaroistaan, myös kunnianhimoisesta asenteestaan ruokaan.

–Me teemme Suomen parhaat makkarat, ja nyt saatiin kylkeen Suomen paras sinappi. Toimii, kehaisee Perniön toimitusjohtaja Rami Himanto.

Matin Mainion tarina alkaa jo 1950-luvun lopusta, kun Matti ja Anna Ojala alkoivat valmistaa sinappia Vaskion baarissaan – aluksi asiakkaille ja pian koko kylälle.

Matin Mainio ja Perniön Yönakki kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran Salon kauppalan yössä 1960-luvun alussa. Paikalliset taksinkuljettajat olivat toivoneet lihapiirakoiden väliin nakkia, joka näkyisi piirakan molemmista päistä. Näin syntyneen herkun mausteeksi haluttiin makea ja vahva sinappi, eli Matin Mainio.

Vuonna 1995 sinapin valmistus siirtyi Auraan, jonne rakennettiin ihan uusi ja nykyaikainen sinappitehdas. Siitä lähtien Matin Mainio -sinappia on saanut melkein kaikkialta Suomesta ympäri vuoden.

Uusi osakkuus tuo sinapille paitsi pääomaa ja osaamista, myös intohimoisia ruokaihmisiä. Perniön taustajoukkoihin kuuluvat burgerilegenda Akseli Herlevi ja ruokasielu Ossi Lahtinen , joka tunnustautuu ”hot dog -mieheksi”.

–Nyt tehdään sellaiset sinapit, että grillit ympäri maan huutavat hallelujaa, Lahtinen hehkuttaa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän