Kotiseutumuseon alakerran näyttelyt kertovat Tarvasjoen kaupoista, kylistä ja kulttuurimaiseman muutoksesta, sota-ajasta, elämänmenosta Tarvasjoella sekä seurakunnan vaiheista. Lainamakasiinin yläkerrassa kävijä kohtaa Härkätien kulkijoita sekä tutustuu erilaisiin kaupankäynnin muotoihin. Näyttelyissä on opastus koko aukiolon ajan. Museossa on näyttelyiden lisäksi pieni kahvio ja puoti.
Tarvasjoen kirkko on tyypillinen lounaissuomalainen pitkäkirkko, joka valmistui alkukesästä 1779. Kirkon suunnittelija ja rakentaja oli turkulainen kirvesmies Mikkeli Hartlin eli Mikael Piimänen (1748–1820). Isänsä Antti Piimäsen (1714–1775) tavoin Mikael Piimänen oli aikansa tunnetuimpia ja arvostetuimpia kirkonrakentajia. Kirkkoa on rakentamisen jälkeen remontoitu ja sisätiloihin tehty muutoksia muutamaan otteeseen. Tarvasjoen kirkko on osa Tiekirkko-verkostoa, ja kirkossa on opas paikalla kello 11 alkaen viiden tunnin ajan arkipäivisin elokuun alkuun asti. Kirkossa aukioloaikana mahdollisesti olevat tilaisuudet vaikuttavat kirkkoon tutustumiseen.
Härkätie-päivä
Härkätieyhdistyksen nimeämää Härkätie-päivää vietetään vuosittain 25.7. Päivä on pyhitetty pyhälle Jaakobille, jonka jäännökset on haudattu Santiago de Compostelaan Espanjaan. Pyhän Jaakobin tie eli Jaakontie kulkee pitkän matkaa Hämeen Härkätietä Rengosta Turkuun. Hämeen Härkätie on Santiago de Compostelaan johtavien teiden kaukaisin osa koillisessa Euroopassa.
Härkätie-päivänä on tien varrella useita tapahtumia ja auki olevia kohteita, kuten näyttelyitä, museoita, kahviloita, ja ravintoloita. Lisätietoa tapahtumista löytyy esimerkiksi yhdistyksen Facebook-sivulta www.facebook.com/harkatie
Härkätie-päivän Tarvasjoen kotiseutumuseossa ja kirkossa järjestävät Kotiseutuyhdistys Tarvaiset ry., Liedon seurakunnan Tarvasjoen kirkkoalue sekä Liedon museo.