Marttilaan perustettiin kotiseutuyhdistys

0

MARTTILA. Marttilan kotiseutuyhdistyksen perustamiskokouksessa riitti intoa ja ideoita siihen malliin, että ensimmäinen tapahtuma lyötiin heti lukkoon. Yhdistyksen nimeksi tuli Marttila-seura.

–Pääsiäisenä eli 12. huhtikuuta pidetään myyjäiset, kertoo Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila ja kehaisee tilaisuutta sangen onnistuneeksi.

Marttila-seura ry:n perustamiskokoukseen osallistui yli kaksikymmentä henkilöä. Yhdistykseen nimettiin väliaikainen hallitus, jonka kontolla on vuosikokouksen valmistelu. Alustavan aikataulun mukaan vuosikokous pidetään toukokuuhun mennessä.

Väliaikaisen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin eläkkeellä oleva kunnanjohtaja Juhani Tynjälä, ja jäseniksi Marja Heimo, Anneli Jaakkola, Merja Kirjonen, Maarit Kraappa, Eino Ruohonen ja Mikko Tegel.

Vuosikokouksessa muun muassa valitaan yhdistyksen hallitus. Maisila vinkkaa, että kuntalaisilla on nyt mainio mahdollisuus vaikuttaa uunituoreen yhdistyksen toimintaan, joten toiveiden kanssa kannattaa kääntyä hallituksen puoleen.