Painiseuralla riittää tulevaisuuden lupauksia

0
Mattias Poutanen lennättää setäänsä Kallea.
Mattias Poutanen lennättää setäänsä Kallea.
Mattias Poutanen lennättää setäänsä Kallea.

AURA. Auranmaan Painiseuran harjoitukset täyttävät Aurantalon kolmesti viikossa: perjantaisin molskilla ovat vanhemmat painijat sekä kilparyhmäläiset, maanantaisin ja keskiviikkoisin myös nuoremmat painijat ihan kuusivuotiaista alkaen. Eivätkä kaikki painijat ole paikallisia vahvuuksia: muun muassa seuran tämän hetken nimekkäin painija, 16-vuotias Mattias Poutanen on mynämäkeläinen.

Jari Tuomisen valmennuksessa olevan Mattias Poutasen tähänastiset arvomitalit ovat tulleet sekä kreikkalais-roomalaisesta että vapaapainista, mutta lähivuosina edessä on suuntautuminen niistä jompaan kumpaan, todennäköisesti kreikkalais-roomalaiseen painiin.

Pääasiallisesti vanhempien ja kilpapainijoiden valmentajana toimiva Jari Tuominen pitää painin nykytilannetta seurassa mukavana. Petri Kauniston ohjaamia junioreita käy harjoituksissa liki 20 ja Tuomisen valmentamia miehiäkin vajaa tusina.

–Mattias Poutanen ja Petteri Salmi ovat nuoresta polvesta lupaavimmat. Olen tehnyt heidän kanssaan nyt yhteistyötä yli kaksi vuotta ja näyttää aika mukavalta: luottamus on säilynyt ja olen pystynyt auttamana poikia teknisesti, Tuominen kertoo.

Miehistä Kalle Poutasta välillä vaivanneet loukkaantumiset alkavat olla takana päin ja Tuominen odottaa mielenkiinnolla myös Salon Painiseurasta Auraan siirtyneen Sami Koiviston kilpailuja.

Nuorimpien painijoiden tulevaa menestystä Tuominen ei ryhdy vielä arvailemana, mutta nuorten harjoitus- ja kilpailumotivaatiossa ei ole moittimista.

Lue lisää 4.2.2014 lehdestä