Pöytyä luopuu tonttihuutokaupasta

0

PÖYTYÄ. Pöytyä ei järjestäkään Kyrön ja Yläneen Kalikan alueen tonteista huutokauppaa, vaan tontit myydään määritellyillä, ostokustannukset kattavilla hinnoilla. Kunnanvaltuuston kokouksen äänestyksessä kunnanhallituksen huutokauppaesityksen taakse jäi vain viisi valtuutettua.

Kunnanhallitus esitti Kyrössä olevan, Aimo Kallioiselta ostetulle alueelle kaavoitetun kolmen tontin ja yhden määräalan sekä neljän Yläneen Kalikassa olevan tontin myyntiä huutokaupalla. Siinä tonttien pohjahinta olisi ollut 6 500 euroa ja rakennuspaikan 5 500 euroa.

Ilkka Rantala (kok) esitti, että huutokaupasta luovuttaisiin, jotta vältyttäisiin tilanteelta, jossa jokin ”grynderi” ostaisi tontit omaan varastoonsa. Hän esitti, että Kyrön tontit ja määräala myytäisiin 7 500 euron ja Kalikan tontin 5 500 euron hintaan niin, että ensimmäisen kuukauden aikana tehdyistä samaa tonttia koskevista varauksista ostaja ratkaistaisiin arpomalla. Ensimmäisen myyntikuukauden jälkeen siirryttäisiin normaaliin varausmenettelyyn.

Useat valtuutetut kannattivat esitystä ja äänestyksessä kunnanhallituksen huutokauppaesityksen taa jäivät vain keskustan Rauno Kajander, Jarno Laukkanen, Rauno Lehtovuori, Veikko Pitkänen ja Ville Simola.