Ritvasesta kolmas selvitysmies

0

TURUN SEUTU. Turun kaupunkiseudun 17 kunnan jättiselvitys sai kolmannen selvitysmiehen, kun kuntaministeri Henna Virkkunen asetti tehtävään yhteiskuntatieteiden maisterin ja kauppatieteiden lisensiaatin Antero Ritvasen. Vuoden alusta alkanutta selvitystyötä ovat tähän asti luotsanneet Risto Kortelainen ja Oiva Myllyntaus.
Turun seudun kuntajakoselvityksessä pohditaan edellytyksiä kuntaliitoksiin alueella. Tähän mennessä selvitysmiehet ovat todenneet, että yksi jättikunta ei ole realistinen, vaan selvityksessä haetaan useampaa kuin yhtä kuntaa. Ehdotukset mahdollisista liitoksista on luvattu julkistaa toukokuussa. Selvityksen on tarkoitus päättyä syyskuun lopussa. Auranmaan kunnista mukana ovat Pöytyä, Aura ja Tarvasjoki.
Kriisikunta Tarvasjoen selvitysaikataulu on tiukempi: valtiovarainministeriö odottaa selvittäjiltä ehdotusta Tarvasjoen tulevaisuudesta jo tämän kuun lopussa.