Uusi ikäraja innosti luovuttamaan verta

0
Johanna Salonen sitoo Hilkka Leinon käden 72. verenluovutuksen päätteeksi.
Johanna Salonen sitoo Hilkka Leinon käden 72. verenluovutuksen päätteeksi.
Johanna Salonen sitoo Hilkka Leinon käden 72. verenluovutuksen päätteeksi.

AURA. SPR:n Veripalvelu levensi 10. helmikuuta verenluovutuksen ikärajahaarukkaa niin, että nyt luovuttamaan voivat lähteä myös terveet alle 71-vuotiaat. Verenluovutuksen yläikäraja nousi näin viidellä vuodella. 66 vuotta täyttäneistä luovuttamaan voivat tosin tulla vain ne, joiden edellisestä luovutuskerrasta on vähemmän kuin kaksi vuotta.

Auranmaalla uudet ikärajat olivat ensimmäistä kertaa käytössä Aurassa viime viikolla järjestetyssä verenluovutuksessa.

–Heitä on käynyt täällä jo muutamia ja yleensäkin yli 66-vuotiaita luovuttajia on ollut aika paljon, kertoo luovuttajia vastaanottamassa ollut sairaanhoitaja Tanja Engström.

Auran verenluovutukseen osallistuneelle, vähän aikaa sitten 67 vuotta täyttäneelle Hilkka Leinolle toimitus on rutiinia, sillä meneillään oli 72. verenluovutuskerta.

–Ensimmäisen kerran kävin verenluovutuksessa heti 18-vuotiaana yhdessä äitini kanssa, hän muistelee.

Edellisestä luovutuskerrasta on runsas vuosi. Tuolloin Leino uskoi luovuttavansa verta viimeistä kertaa, mutta toisin kävi.
Seuraavat verenluovutustilaisuudet ovat torstaina 6.3. kello 15–18 Kosken seurakuntatalossa ja perjantaina 14.3. kello 15–18 Oripään seurakuntatalossa. Lisätietoa verenluovutuksesta saa SPR:n nettisivuilta ja maksuttomasta infopuhelimesta 0800 0 5801.

Lue lisää 24.02.2014 lehdestä