Verhonkulman tuulipuistolle myötä- ja vastatuulta

1
Mattias Järvinen esitteli arvioituja melurajoja kartalta.
Mattias Järvinen esitteli arvioituja melurajoja kartalta.
Mattias Järvinen esitteli arvioituja melurajoja kartalta.

KOSKI. Kosken ja Marttilan rajalle suunnitellun Verhonkulman tuulivoimapuiston osayleiskaavan luonnoksen esittelytilaisuus aiheutti tungoksen Kosken osuuspankin tiloihin. Voimaloista lähtevästä melusta puolestaan keskusteltiin paikoitellen niin kiivaasti, että korvat soivat.
Kaavoituksen etenemisaikataulua esitellyt FCG:n alueiden käytön suunnittelija Pekka Seppänen korosti, että suunnitelmiin on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa nyt luonnosvaiheessa, vaikka muistutuksia voi tehdä myöhemminkin.
Eniten väkeä kerääntyi melu- ja välkealueita kuvaavien karttojen äären. Varsinkin matalataajuisten äänten kulkeutuminen arvelutti monia. Puiston rakentamista suunnittelevan 02 Finlandin lupajohtaja Egon Nordströmin selvitys siitä, ettei matalataajuusäänistä ole havaittu terveyshaittoja alle 40 desibelin melutasolla, ei vakuuttanut läheskään kaikkia.
Yleisöstä löytyi myös runsaasti tuulivoimapuiston puolustajia.
–Myllyt äkkiä pystyyn vaan, yllytti  Erkki Kullanmäki, joka oli tullut tilaisuuteen alueella maata omistavan poikansa puolesta.
–Mylly tulee naapurin puolelle ja me haluaisimme sen omalle maallemme, kertoi puolestaan Hanna Takatalo.

Lue lisää 28.02.2014 lehdestä

1 KOMMENTTI

  1. Mitä tätä enää jahkataan, väännetään, käännetään ja ihmetellään! Tuulipuisto pystyyn niinkun olis jo.

Kommenttien lisääminen on estetty.