Vuoden Arkkipooki-palkinto Tarvasjoen seurakunnalle

0

TARVASJOKI. Hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkihiippakunnan Vuoden Arkkipooki -palkinnon Tarvasjoen seurakunnalle. Palkintoa perusteltiin sillä, että Tarvasjoen seurakunnassa tehdään työtä monipuolisesti ja innostuneesti taloudellisista olosuhteista huolimatta: taloudellisten resurssien vähyys ei ole lamauttanut seurakuntaa vaan saanut luovuuden kukkimaan.

Päätöksessä todettiin, että Tarvasjoen seurakunnassa seurakuntalaisten vastuunkanto on poikkeuksellisen monipuolista: esimerkiksi rippikoululaiset palvelevat messussa, ehtoollisleipää leivotaan yhdessä ja jumalanpalveluksissa on mukana ehtoollis- ja esirukousavustajia.

Tarvasjoen seurakunta on pieni, ja vakinaisia kokoaikaisia työntekijöitä on vain kolme. Seurakuntalaiset kantavatkin vastuuta seurakunnastaan Tarvasjoella poikkeuksellisen laajasti.

Hiippakuntavaltuusto kiitteli myös Tarvasjoen seurakunnan työntekijöitä, jotka eivät keskity vain asiakastyöhön eivätkä sulkeudu omien työalojensa sisään, vaan kannustavat ja valmentavat seurakuntalaisia aktiiviseen osallistumiseen.

Palkinto jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa.