Ruusuista elämää

0

kiuluElämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, se on myös ruususytykkeiden tekemistä.
Koristeellisia syttöjä on helppo tehdä. Tarvitset vain kananmunakennoja ja kynttilänpätkiä. Irrota kennoista kuppiosat pois, ja revi sytön sisälle tarvittavaa pitkää liuskaa kennon reunoilta. Kääri liuska rullalle (onnistuu myös useammasta pätkästä) ja laita se kuppiosaan. Sytön reunoja voi vähän taivutella ruusun terälehtien muotoon.
Sulata kattilassa kynttilänpätkiä, myös öljykynttilöiden jämät sopivat mainiosti tähän tarkoitukseen. Jos haluat vaikkapa kirkkaanpunaisia ruusuja, sekoita massaan kynttiläväriä. Sitä myydään askarteluliikkeissä.
Anna sulaneen steariinin jonkin aikaa jäähtyä, ja liota pihtien avulla syttöjä seoksessa, pari kolme kertaa riittää. Anna kuivahtaa välillä. Jos syttöjä uittaa steariinissa liian monta kertaa, niin steariinia tulee turhan paksu kerros, eikä se syty helposti.
Mikäli haluat juhlavampia sytykkeitä, ripottele niihin kulta- tai hopeahilettä ennen viimeisen steariinikerroksen kuivumista.
Olen huomannut, että mitä koristeellisempia syttöjä lahjaksi antaa, sitä vähemmän niitä raskitaan polttaa. Ei muuta kuin tuleen vaan, kennokävytsanon minä, munakennoja ja kynttilänpätkiä kertyy aina lisää – ja sytykkeitä on ilo tehdä.