Seurakunnat seurakuntayhtymiin?

0
Tarvasjoen kappalainen Outi Niiniaho hakee Nousiaisten kirkkoherran virkaa. Niiniaho kuvassa Minna Mäkisen kanssa. Kuva: Arkistokuva/ Virpi Koskinen
Tarvasjoen seurakunnassa on huomattu, että köyhälläkin voi olla monipuolista toimintaa. Parhaillaan seurakunnalle ollaan hankkimassa virsikirjoja talkoovoimin. Virsikirjojen äärellä vt. kanttori Minna Mäkinen ja kirkkoherra Outi Niiniaho. Kuva: Virpi Koskinen
Tarvasjoen seurakunnassa on huomattu, että köyhälläkin voi olla monipuolista toimintaa. Parhaillaan seurakunnalle ollaan hankkimassa virsikirjoja talkoovoimin. Virsikirjojen äärellä vt. kanttori Minna Mäkinen ja kirkkoherra Outi Niiniaho. Kuva: Virpi Koskinen

AURANMAA. Seurakuntayhtymämallia ajava seurakuntien rakenneuudistusesitys on tulossa toukokuussa kirkolliskokouksen käsiteltäväksi. Auranmaan seurakunnissa mallista on keskusteltu vaihtelevasti. Auranmaan Viikkolehden haastattelemat kirkkoherrat ja seurakuntien luottamushenkilöt suhtautuvat malliin keskimäärin varovaisen myönteisesti, mutta vastakkaisiakin näkemyksiä on.
Moni korostaa liian monen asian, kuten kuntarakenneuudistuksen, olevan vielä liian avoinna. Huolta seurakuntayhtymämallissa herättävät muun muassa seurakuntien yhteisöllisyyden ja oman päätäntävallan säilyminen.
Seurakuntayhtymämallilla pyritään muun muassa turvaamaan seurakuntien taloutta. Auranmaan seurakunnista Tarvasjoella ja Oripäässä talous on tiukimmilla. Koskella ja Marttilassa ei ole akuuttia hätää, mutta tulevaisuuden haasteet tiedostetaan.
Pöytyän seurakunnan talous on kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan Sari Tenhamin mukaan vakaa joskaan ylijäämää ei ole tuhlattavaksi. Auran seurakunnalla olisi kirkkoherra Torsti Äärelän mukaan taloudelliset resurssit säilyä itsenäisenä.

Lue lisää 11.03.2014 lehdestä