Tarvasjoki katsoo kahtaalle

0
Hannu Seppää kiinnosti Marttilan ja Kosken suunta.
Hannu Seppää kiinnosti Marttilan ja Kosken suunta.
Hannu Seppää kiinnosti Marttilan ja Kosken suunta.

TARVASJOKI. Satakunta tarvasjokelaista osallistui torstai-iltana Tarvasjoella  Tarvasjoen liitossuuntaa pohtineeseen kuntalaiskahvilaan. Liitoksen nähdään olevan edessä, mutta suunnan suhteen mielipiteet jakautuivat kahtaalle. Pontevimmin äänessä olivat  Liedon kannattajat. Pöytyän tai Marttilan suunnasta kiinnostuneet vetosivat siihen, että eri vaihtoehdot on selvitettävä kunnolla kuntalaisille parhaan tuloksen saamiseksi.
Kunnan johtavat virkamiehet selvittivät keskustelun pohjaksi Tarvasjoen nykyisiä yhteistyösuuntia Lietoon, Pöytyälle ja Marttilaan. Yhteydet Lietoon todettiin ovat sosiaali- ja terveystoimessa kuin sivistystoimessakin vahvasti. Pöytyän ja Marttilan suuntaan yhteistyötä on paljon vähemmän. Virkamiehet myös vakuuttivat lietolaisten virkamiesten suhtautuvan Tarvasjokeen myönteisesti ja yhteistyöhaluisesti, vaikka johtavien luottamusmiesten kanta onkin olut pettymys.
Keskustelussa eniten äänessä olivat nykyiset ja entisetkin kunnanvaltuutetut.
Valtuutetuista Riikka Oksala (kok) todisteli Liedon ylivoimaisuutta. Se valteiksi hän otti pitkän ja hyvin sujuneen yhteistyön, Liedon monipuoliset palvelut, tarvasjokelaisten vallitsevan asiointisuunnan  ja hyvän talouden. Liitos Pötyään johtaisi hänen mielestään pitkällä tähtäimellä osaksi ”voimakkaasti taantuvaa ja pientä” Loimaata.
Jarmo Frantti epäili Liedon hyvien talouslukujen johtuvan paljolti siitä, että taloutta rasittavat tekijät on työnnetty konserneihin.
Lietoliitosta epäiltiin vasta liitosten aluksi.
–Voin sopeutua siihen, että minusta tulee liedonperäläinen, mutta en siihen, että  olen turunperäläinen, tiivisti  Juhani Kuukkala monen Liedon suunnan epäilijän tunnot.

Lue lisää 25.03.2014 lehdestä