Pöytyän valtuustossa väännettiin tonttikaupasta

0
Valtuustoryhmät pitivät neuvottelutauon kesken tonttikaupan käsittelyn. Kuvassa pohtii keskustan valtuustoryhmä.
Valtuustoryhmät pitivät neuvottelutauon kesken tonttikaupan käsittelyn. Kuvassa pohtii keskustan valtuustoryhmä.
Valtuustoryhmät pitivät neuvottelutauon kesken tonttikaupan käsittelyn. Kuvassa pohtii keskustan valtuustoryhmä.

PÖYTYÄ. Kunnan tonttikaupat aiheuttivat kuohuntaa Pöytyän valtuustossa maanantaina. Polveilevan keskustelun, neuvottelutauon ja äänestyksen jälkeen valtuusto päätti, että kunta ostaa Kalle Lehtiseltä 12,85 hehtaaria tonttimaata Kyröstä, Pappilanmäen asuntoalueen takaa. Lehtinen saa kunnalta yhteensä 48,6 hehtaaria metsämaata ja 150 000 euroa rahaa.

Lopulta asia meni siis kunnanhallituksen esityksen mukaan. Valtuutettuja närästi eniten se, että Lehtiselle luovutettujen metsien rahallisesta arvosta tehtyjä laskelmia ei ollut esityslistan liitteenä, vaikka kunnanhallitus oli niitä käsitellyt.

Timo Hämäläinen (kesk) esitti Rauno Lehtovuoren (kesk) kannattamana, että asia jätettäisiin pöydälle ja laitettaisiin uudelleen valmisteluun. Hänestä kunnan pitäisi ostaa tonttimaa rahalla ja käydä metsäkaupat erikseen.

Asian käsittelyä jatkettiin täpärän, 18–17 päättyneen äänestyksen jälkeen. Pöydälle jättämisen puolesta äänestivät vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja keskustan valtuutetut Ville Simolaa ja Ilkka Ali-Ronttia lukuun ottamatta.

Kunta aikoo kaavoittaa Lehtiseltä ostetulle, Laurilantien pohjoispuolella olevalle maalle 30–35 omakotitonttia. Lähelle valmistuu päiväkoti ja läheisyydessä on Kyrön koulu. Lue lisää kipakasta keskustelusta perjantain Viikkolehdestä!

Lue lisää 21.3.2014 lehdestä