Alaskirjaukset rasittivat Härkätien Puhelimen tulosta

0

MARTTILA. Härkätien Puhelin Oy:n liikevaihto kasvoi viime vuonna 6,4 prosenttia 1,6 miljoonaan euroon. Liiketulos kehittyi suotuisasti, sillä voittoa kertyi 101 192 euroa, vaikka vielä edellisen vuoden liiketulos oli 31 921euroa tappiolla.
Hyvästä liiketuloksesta huolimatta kokonaistulos päätyi -276 570 euroa tappiolliseksi, koska Datame Oy:n konkurssista kirjattiin 484 651 euron kertakulu.
Datame Oy oli 11 Finnet-yhtiön yhdessä perustama mobiiliin datasiirtoon keskittynyt yhtiö, josta Härkätien Puhelimen osuus oli 1,5 prosenttia.
–Historiallista tappiota arvioitaessa pitää muistaa, että Härkätien Puhelin Oy on edelleen erittäin vakavarainen yhtiö ja suuri osa tästä varallisuudesta on peräisin onnistuneista investoinneista vastaaviin yhteisyrityksiin, muistuttaa Härkätien Puhelimen toimitusjohtaja Jouni Jaakkola.

Härkätien Puhelimen yhtiökokous pidetään 6. toukokuuta klo 18 Marttilassa.